Зараз у розшуку знаходяться три журналісти, які зникли в зоні АТО - Антон Геращенко

Зараз у розшуку знаходяться три журналісти, які зникли в зоні АТО - Антон Геращенко

20 Серпня 2014
4141

Зараз у розшуку знаходяться три журналісти, які зникли в зоні АТО - Антон Геращенко

4141
Зараз у розшуку знаходяться три журналісти, які зникли в зоні АТО - Антон Геращенко
Зараз у розшуку знаходяться три журналісти, які зникли в зоні АТО - Антон Геращенко

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявляє, що наразі в розшуку, крім фотожурналіста російського державного інформаційного агентства «Россия сегодня» (екс-РИА «Новости») Андрія Стеніна, що зник в зоні АТО 5 серпня, знаходяться ще два журналісти. Про це він повідомив на брифінгу в середу, 20 серпня, пише «Українська правда».

 

Антон Геращенко повідомив, що Міністерство внутрішніх справ не володіє інформацією про місцезнаходження фотокореспондента інформагентства «Россия сегодня» Андрія Стеніна.  «У нас немає жодної інформації про Андрія Стеніна. Він зник 5 серпня. 9 серпня за заявою інформаційного агентства, в якому він працював, заведено кримінальне провадження про розшук», - сказав радник Арсена Авакова.

 

За його словами, СБУ також не має інформації про зниклого журналіста.

 

Антон Геращенко заявив також, що здивований загостренням уваги саме на долі Андрія Стеніна. Він нагадав, що в розшуку знаходяться ще два зниклих журналіста.  «Один з Маріуполя, інший з інформаційного агентства ZIK. Ці люди теж зникли, один в червні, другий в липні. По них теж ніяких даних... Кожне життя людини цінне», - наголосив Антон Геращенко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 червня в Маріуполі (Донецька область) шестеро осіб у цивільному одязі, з автоматами і в масках побили й викрали редактора газет «Вестник Приазовья» та «Хочу в СССР» Сергія Долгова, а всю оргтехніку, що належить «Вестнику Приазовья», вилучили. Редакція пов'язує викрадення пана Долгова з виданням «Хочу в СССР», яке нещодавно почали продавати в Києві та яке, за свідченням читачів, має відверто антиукраїнський зміст.

 

23 липня львівський журналіст каналу ZIK Юрій Лелявський вдруге потрапив у полон до терористів на Донбасі. Він поїхав разом зі священниками висвітлювати їх місіонерську діяльність на Луганщині, де його та ще двох осіб затримали. Згодом стало відомо, що він живий і знаходиться в підвалі Луганської обладержадміністрації (ОДА). Вперше журналіст був затриманий бойовиками 25 квітня в Слов'янську. Він утримувався в полоні протягом 15 днів.

 

Нагадаємо, спеціальний фотокореспондент міжнародного інформагентства (МІА) «Россия сегодня» Андрій Стенін, який працює на сході України, не виходить на зв'язок з 5 серпня.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) висловили заклопотаність з приводу безпеки російського журналіста Андрія Стеніна після повідомлення, що він був затриманий на сході України.

 

Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович висловила стурбованість у зв'язку зі зникненням на сході України російського фотожурналіста Андрія Стеніна.

 

Комітет захисту журналістів закликав звільнити російського фотографа Андрія Стеніна. Згодом Комітет захисту журналістів закликав Україну прояснити статус російського фотожурналіста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4141
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду