Суд у Москві переніс справу українського режисера Олега Сенцова на 25 серпня

Суд у Москві переніс справу українського режисера Олега Сенцова на 25 серпня

18 Серпня 2014
3347

Суд у Москві переніс справу українського режисера Олега Сенцова на 25 серпня

3347
Суд у Москві переніс справу українського режисера Олега Сенцова на 25 серпня
Суд у Москві переніс справу українського режисера Олега Сенцова на 25 серпня

Лефортівський районний суд Москви переніс розгляд справи українського режисера Олега Сенцова на 25 серпня. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на присутніх на сьогоднішньому судовому засіданні у справі режисера.

 

Дружина опозиційного російського активіста Костянтина Янкаускаса Ольга Горелик, яка знаходилася в залі суду, заявила, що суд також відмовив захисникові режисера Дмитру Дінзе в скарзі на підписку про нерозголошення важливої для захисту інформації, що заважає йому повноцінно захищати українця.

 

Пані Горелик наголосила, що, на думку Олега Сенцова, сторони його обвинувачення не є самостійними учасниками процесу. «Олег Сенцов - судді: Ні ви, ні прокурор, ні слідчий не є самостійними фігурами, але я сподіваюся, що коли-небудь ви зрозумієте, що обслуговували злочинний приречений режим і вам стане соромно. Слава Україні!», - написала жінка на своїй сторінці в Facebook.

 

Ольга Горелик також повідомила, що під час засідання режисер згадував про те, що під час арешту його піддавали тортурам. «Сенцов знову заявив, що не визнає анексію Криму, розповів про катування під час перших допитів. Знімати його промову журналістам цього разу заборонили», - додала пані Горелик.

 

Нагадаємо, захисники українського кінорежисера Олега Сенцова - адвокати Дмитро Дінзе, Світлана Сидоркіна та Володимир Самохін звернулися до президентів України та РФ із закликом обмінятися політв'язнями. Маються на увазі українці Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Надія Савченко, Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній, ув'язнені на території РФ, а також громадянка Росії Марія Коледа, що перебуває в одному зі слідчих ізоляторів Києва, і фотокореспондент інформагентства «Россия сегодня» Андрій Стенін, який, на їхню думку, може перебувати під вартою в Запоріжжі.

 

8 серпня МЗС України закликало міжнародне співтовариство до тиску на Росію щодо звільнення політв'язнів. В слідчому ізоляторі Воронежа без жодних правових підстав утримується викрадена в Луганській області та незаконно переміщена російськими спецслужбами на територію Росії військовослужбовець Збройних Сил України Надія Савченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3347
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду