Подано позов у справі журналістки «Свідомо» Марії Землянської проти Мінекономрозвитку

Подано позов у справі журналістки «Свідомо» Марії Землянської проти Мінекономрозвитку

13 Серпня 2014
2070

Подано позов у справі журналістки «Свідомо» Марії Землянської проти Мінекономрозвитку

2070
Подано позов у справі журналістки «Свідомо» Марії Землянської проти Мінекономрозвитку
Подано позов у справі журналістки «Свідомо» Марії Землянської проти Мінекономрозвитку

За сприяння Фонду захисту права на доступ до публічної інформації подано позов у справі журналістки бюро «Свідомо» Марії Землянської проти Міністерства економічного розвитку та торгівлі України. Про це повідомляє Інститут медіа права (ІМП).

 

1 квітня до Міністерства економічного розвитку і торгівлі з проханням журналістка відправила запит стосовно участі представника Міністерства Зайцевої С.П. у сесії Сторін Рамкової конвенції з боротьби проти тютюну ВООЗ, що відбулася з 12 по 17 листопада 2012 році у Сеулі (Республіка Корея). Запит пані Землянської стосувався підтвердження повноважень пані Зайцевої, надання копії технічного завдання, яке вона отримала від Міністерства для участі у цьому заході, а також джерел та розміру фінансування поїздки.

 

Мінекономрозвитку підтвердило, що Зайцева С.П. брала участь у конференції в складі української делегації та надало інформацію щодо фінансування поїздки. Проте, як повідомляла «Детектор медіа», журналістці відмовили в наданні технічного завдання через те, що воно містить службову інформацію.

 

Водночас Інститут медіа права зазначає, що відповідно до Переліку відомостей, що містять службову інформацію в Мінекономіки до них віднесено «відомості, що містяться в директивах, планах, вказівках делегаціям та посадовим особам з питань зовнішньоекономічної діяльності України, спрямовані на забезпечення її національних інтересів і безпеки, які не становлять державну таємницю».

 

Інтереси заявниці у справі представлятиме адвокат Сергій Заєць, повідомляє ІМП.

 

Метою проекту «Забезпечення судового захисту права на інформацію за підтримки Фонду та мережі захисників права на доступ до інформації», що здійснюється Інститутом медіа права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», є гарантування правового захисту права кожного на доступ до інформації. Детальніше про програму: www.irf.ua.

 

Нагадаємо, у червні Державний концерн «Укроборонпром» відмовив редактору інтернет-видання «НикВести» (місто Миколаїв) Олегу Деренюзі в отриманні інформації про витрати на рекламу його керівника Юрія Терещенка.

 

Минулого року журналіст інтернет-видання «Українська правда» Сергій Лещенко подав заяву до Європейського суду з прав людини, яка стосується порушення права на свободу вираження поглядів, передбаченого статтею 10 Європейської конвенції у зв'язку з відмовою Конституційного Суду України у відповіді на інформаційний запит. Журналіст звертався до цієї установи із запитом про надання копії конституційного подання 51 народного депутата України від 16 жовтня 2012 року щодо перевірки Закону України «Про засади мовної політики» на відповідність Конституції України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2070
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду