В сутичці на Майдані постраждали журналісти ТСН Алла Хоцянівська та Євген Соловей

В сутичці на Майдані постраждали журналісти ТСН Алла Хоцянівська та Євген Соловей

12 Серпня 2014
5208

В сутичці на Майдані постраждали журналісти ТСН Алла Хоцянівська та Євген Соловей

5208
В сутичці на Майдані постраждали журналісти ТСН Алла Хоцянівська та Євген Соловей
В сутичці на Майдані постраждали журналісти ТСН Алла Хоцянівська та Євген Соловей

Увечері 10 серпня на Майдані Незалежності в Києві агресивно налаштовані невідомі накинулися на знімальну групу програми ТСН телеканалу «1+1» - журналістку Аллу Хоцянівську та оператора Євгена Солов'я. Про це повідомив TSN.ua, уточнену інформацію надала «Детектор медіа» прес-служба телеканалу.

 

Інцидент відбувся близько дев'ятої години вечора після віча на Майдані Незалежності, яке приїхала знімати працівники ТСН.

 

«У той час там сталася бійка, по закінченні, коли побитого виводили з Майдану, журналістка ТСН Алла Хоцянівська та оператор Євген Соловей підійшли за коментарем. Проте люди на Майдані, агресивно налаштовані, почали погрожувати журналістам, забирати камеру та кілька разів вдарили оператора в обличчя.  Міліція, яка чергувала на місці поруч, не реагувала ні на першу бійку, ні коли били журналістів, хоча зі сцени неодноразово повторювали, що треба кликали міліцію. Оператор ТСН Євген Соловей в результаті отримав синець на обличчі, техніка не постраждала», - повідомила «Детектор медіа» прес-служба телеканалу «1+1».

 

Нагадаємо, 31 травня в Києві з Майдану Незалежності вигнали журналістів, які прийшли висвітлювати суботник - прибирання барикад. Зокрема, на журналіста «Громадського ТБ» Богдана Кутєпова накинулася жінка, яка кричала, що ніхто Майдан не розжене. Невідомий чоловік затуляв стрімеру камеру, не давав знімати. Чоловік з оголеним торсом, нецензурно висловлюючись, вимагав від пана Кутєпова забрати камеру.

 

2 липня в Києві на Майдані Незалежності зазнала нападу знімальна група 5-го каналу, унаслідок чого постраждав оператор. Днями суд арештував уродженця міста Рівного Андрія Трачука на прізвисько Слон, якій підозрюється у перешкоджанні професійній діяльності журналісті і нападі на журналістів 5-го каналу на Майдані Незалежності у Києві.

 

У ніч на 13 липня на Майдані Незалежності було побито арматурою кількох журналістів і поетів.

 

14 липня російськомовні мешканці наметів на Майдані Незалежності у Києві напали на журналістів каналу «1+1».

 

17 липня невідомі чоловіки в камуфляжній формі напали з погрозами на знімальну групу каналу «1+1», коли  журналісти знімали акцію жінок, що прийшли протестувати до Адміністрації Президента України на вулиці Банковій у Києві.

 

8 серпня один з протестувальників, що залишалися на Майдані Незалежності в Києві, погрожував журналісту інформагентства УНІАН, що кине йому під ноги гранату.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5208
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василь Удод
1317 дн. тому
Доспівався Соловей :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду