Суд Криму відхилив позов до ТРК «Чорноморська» і зобов’язав зняти арешт із майна (ДОПОВНЕНО)

Суд Криму відхилив позов до ТРК «Чорноморська» і зобов’язав зняти арешт із майна (ДОПОВНЕНО)

11 Серпня 2014
2990

Суд Криму відхилив позов до ТРК «Чорноморська» і зобов’язав зняти арешт із майна (ДОПОВНЕНО)

2990
Суд Криму відхилив позов до ТРК «Чорноморська» і зобов’язав зняти арешт із майна (ДОПОВНЕНО)
Суд Криму відхилив позов до ТРК «Чорноморська» і зобов’язав зняти арешт із майна (ДОПОВНЕНО)

Господарський суд Криму сьогодні, 11 серпня, відмовив у позові Радіотелевізійного передавального центру (РТПЦ) проти «Чорноморської телерадіокомпанії» (Сімферополь, Крим), майно якої 1 серпня арештувала російська влада у Криму. Цю інформацію Центру журналістських розслідувань «Детектор медіа» підтвердила виконувач обов'язків президента «Чорноморської ТРК» Людмила Журавльова.

 

Відповідне рішення суд прийняв у зв'язку з тим, що «Чорноморська ТРК» добровільно погасила спірний борг  перед РТПЦ. Як уточнила пані Журавльова, йдеться про 1 млн 16 тис. грн - це з сума з урахуванням 3% інфляції. «Нам довелося піти на ці заходи, ми погодилися навіть на їхні 3% інфляції, тому що через цей судовий процес було арештоване наше обладнання», - пояснила вона «Детектор медіа».

 

Суд також постановив скасувати заходи із забезпечення позову РТПЦ, тобто - зняти арешт з майна телекомпанії.

 

«Ми клопотали про ухвалення рішення про відмову в задоволенні позовних вимог і заходах із забезпечення позову, адже вже відсутній предмет спору. Суд задовольнив наше клопотання і відмовив РТПЦ, а також зняв арешт з нашого майна. При цьому РТПЦ навіть після погашення боргу просив, щоб суд у своєму рішенні зафіксував, що ми були боржниками», - розповіла пані Журавльова.

 

«Що стосується обладнання, то ми будемо якнайшвидшим чином його повертати, для того, щоб запустити телекомпанію. Також направлено скарги на адресу Федеральної служби судових приставів по їх неправомірним діям під час виконавчого заходу», - повідомила пані Журавльова «Центру журналістських розслідувань». «Детектор медіа» вона також повідомила, що телекомпанія вже оскаржила в суді неправомірні дії судових приставів.

 

Громадська організація «Інформаційний прес-центр», яка орендує у ТРК «Чорноморської» приміщення і апаратура якої 1 серпня була заарештована разом з обладнанням телерадіокомпанії, оскаржуватиме незаконні дії судових виконавців по частині незаконного вилучення обладнання, що не належить боржнику.

 

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, 6 серпня в суді по справі РТПЦ проти ТРК «Чорноморська» було оголошено перерву до 11 серпня, щоб представники РТПЦ змогли переконатися в погашенні боргу телекомпанією.

 

Нагадаємо, 5 серпня ТРК «Чорноморська» перерахувала кримському Радіотелевізійному передавальному центру (РПТЦ) суму, заявлену в судовому позові як заборгованість, хоча продовжує вважати її необґрунтованою.

 

З липня «Чорноморську ТРК» вимкнули з кабельного ефіру.1 серпня майно ТРК «Чорноморська» описали російські судові пристави, аргументуючи це рішенням Господарського суду Республіки Крим, винесеним на забезпечення позову кримського Радіотелевізійного передавального центру (РТПЦ) про стягнення заборгованості за надані послуги. Пізніше майно заарештували.  При цьому керівництво телерадіокомпанії зазначає, що суд іще не розглядав позов РТПЦ до ТРК.

 

Зранку 4 серпня члени так званої «кримської самооборони» взяли під контроль будівлю ТРК «Чорноморська», яку напередодні опечатали судові пристави, і пропустили на її територію в.о. президента телерадіокомпанії Людмилу Журавльову. Пізніше з'ясувалось, що наказ не пускати до будівлі видав міністр МВС Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду