Німецький хостер не блокуватиме «Главком»

Німецький хостер не блокуватиме «Главком»

10 Серпня 2014
3697

Німецький хостер не блокуватиме «Главком»

3697
Німецький хостер не блокуватиме «Главком»
Німецький хостер не блокуватиме «Главком»

Німецька компанія Hetzner Online AG, яка планувала заблокувати «Главком» на вимогу Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Російської Федерації (Роскомнагляду) за публікації матеріалу про Марш за федералізацію Сибіру, надіслала до інформагенстства листа вибачення. Про це у своїй публікації розповів керівник «Главкому» Віктор Шлінчак.

 

«Після правової експертизи Hetzner Online AG хоче вибачитися за цей інцидент, - зазначив у своєму листі керівник компанії Мартін Хетцнер. - Hetzner Online AG ні в якому разі не намагався здійснювати цензуру преси на Glavcom.ua, оскільки ми поважаємо свободу преси як глобальне право. Так як ми не отримували від вас ніяких заяв після того, як встановили для вас крайній термін (що було б дуже корисно, щоби оцінити інцидент правильно), наша техпідтримка винесла неправильний вердикт, про що ми дуже шкодуємо. Будь ласка прийміть наші вибачення».

 

Віктор Шлінчак вважає, що цим рішенням представники компанії-хостера рятують свою репутацію. «Німці зрозуміли, що вляпалися (в прямому сенсі) в політичну історію і тепер докладають колосальних зусиль, щоб хоч якось урятувати свою репутацію», - прокоментував менеджер. За його словами, Hetzner Online AG «за допомогу російському режиму продовжують тролити на віть німецькі ЗМІ».

 

Також Віктор Шлінчак уточнив, що загроза відключення «Главкому» минула: «Ми благополучно встигли переїхати на українські сервери, при цьому зберігши всю базу сайту даних за п'ять років. Роскомнагляд спіймав облизня. Ми продовжуємо жити і працювати».

 

Нагадаємо, 1 серпня «Главкому» надійшло повідомлення Роскомнагляду про обмеження доступу до нього. У повідомленні заявлялося, що сайт публікує новини екстремістського характеру. З огляду на це російська влада вимагала видалити з бази сайту «Главком» матеріал про «Марш за федералізацію Сибіру». Керівництво видання відмовилось це зробити, заявивши, що цей матеріал не порушує чиї-небудь права і не є закликом до екстремізму.

 

Пізніше російська сторона направила листа німецькому хостеру українського інтернет-видання. Компанія Hetzner Online AG запропонувала «Главкому» зняти матеріал протягом 24 годин (термін закінчується сьогодні), в іншому випадку доступ до сайту «Главкому» буде заблокований повністю в усьому світі.

 

Дії Роскомнагляду щодо втручання в редакційну «Главкому» засудив Інститут Медіа Права.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3697
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду