У Черкасах активісти помстилися журналістам газети «Молодь Черкащини» за публікацію про екс-губернатора

У Черкасах активісти помстилися журналістам газети «Молодь Черкащини» за публікацію про екс-губернатора

8 Серпня 2014
4407

У Черкасах активісти помстилися журналістам газети «Молодь Черкащини» за публікацію про екс-губернатора

4407
У Черкасах активісти помстилися журналістам газети «Молодь Черкащини» за публікацію про екс-губернатора
У Черкасах активісти помстилися журналістам газети «Молодь Черкащини» за публікацію про екс-губернатора

6 серпня у Черкасах стався напад на редакцію газети «Молодь Черкащини». Про це повідомляє видання «Нова доба».

 

В редакції «Молоді Черкащини» переконані, що таким чином радикальні сили відреагували на публікацію  статті «Прокуратура області: у нашій справі головне "прокукурікати", а сонце може й не сходити», у якій надали слово колишньому очільнику області Сергію Тулубу.

 

За словами відповідального секретаря «Молоді Черкащини» Олега Кукси, невідомі не назвали себе і не вказали, яку політичну силу чи організацію представляють, але залишили на стінах написи «Правий сектор».

 

«Вони прямо з порогу заявили: «Чому ви таке пишете? Як ви можете таке писати, адже це бандит?!» Я говорив із ними дуже спокійно, можливо, саме тому пошкодження були мінімальними. Слава Богу, щодо мене не застосували фізичну силу, не постраждала і техніка. Порозбивали лише яйця, порозливали зеленку, в одній з офісних кімнат порозкидали газети. Таке собі хуліганство. Із собою прихопили дзеркало. Напевно на пам'ять, бо воно було в рамі, на якій написано "Партія регіонів"», - сказав пан Кукса.

 

 

 

 Редакція розцінює інцидент як хуліганство

 

«Це сталося о третій годині дня, - розповідає головний редактор видання Ольга Лактіонова. - Прийшло осіб 15 з балончиками, яйцями, зеленкою, погрожували відповідальному секретарю редакції і пішли. Мене не було, я була на діловій зустрічі в місті. Коли я про це дізналася, викликала міліцію, яка зараз працює в офісі».

 

«Нова доба» повідомляє, що 7 серпня на прес-конференції очільниця громадської організації «БлокПост» Оксана Циганок розповіла про акцію, яку вони провели разом з «Правим сектором» у відповідь на публікацію газети «Молодь Черкащини» «Прокуратура області: у нашій справі головне "прокукурікати", а сонце може й не сходити». На знак протесту вони розбили декілька курячих яєць, розлили зеленку та розкидали туалетний папір.

 

Нагадаємо, черкаські журналісти вимагають від прокуратури перекваліфікувати справи їх колег, які постраждали від дій працівників спецпідрозділу «Беркут» у січні та лютому, виконуючи свої професійні обов'язки, у провадження за ознаками «умисне перешкоджання професійній журналістській діяльності» і прискорити розслідування.

 

Водночас УМВС в Черкаській області заявляє, що інциденти з побиття журналістів у Черкасах співробітниками міліції та спецназівцями у січні-лютому сталися внаслідок некваліфікованих дій і неналежного виконання своїх обов'язків щодо організації роботи органів внутрішніх справ та відсутністю контролю за дотриманням законності з боку екс-начальника УМВС України в Черкаській області Володимира Ліпандіна, якого оголошно в розшук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду