У Чернігові колишній міліціонер з дружиною напали на знімальну групу каналу «Дитинець» (ВІДЕО)

У Чернігові колишній міліціонер з дружиною напали на знімальну групу каналу «Дитинець» (ВІДЕО)

7 Серпня 2014
4074

У Чернігові колишній міліціонер з дружиною напали на знімальну групу каналу «Дитинець» (ВІДЕО)

4074
У Чернігові колишній міліціонер з дружиною напали на знімальну групу каналу «Дитинець» (ВІДЕО)
У Чернігові колишній міліціонер з дружиною напали на знімальну групу каналу «Дитинець» (ВІДЕО)

У Чернігові на журналістів місцевого телеканалу «Дитинець» під час зйомок сюжету про молодого чоловіка, якого колишня квартирна хазяйка тримала у заручниках, напали господиня квартири та її чоловік, колишній правоохоронець. Він розбив камеру та штовхнув журналістку Аліну Коржинську. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Дитинець».

 

Журналісти каналу «Дитинець» знімали сюжет про затримання у заручниках мешканця міста Володимира Корха. За його словами, власниця квартири, яку він орендував, протримала його кілька годин, коли він їй повідомив, що вирішив знайти інше місце проживання. Чоловік власниці квартири, колишній міліціонер, бив і залякував чоловіка.  Як повідомляють журналісти, коли на місце інциденту приїхала міліція, то заяву взяли тільки у власниці квартири, яка заявила, що Володимир Корх силою проник у приміщення і вона його не знає.

 

Коли журналісти брали коментар у власниці квартири та її чоловіка, вона накинулася на телевізійників з лайкою, а її чоловік застосував силу.  Колишній правоохоронець напав на журналістку Аліну Коржинську і,  відштовхнувши її, накинувся на оператора. В результаті було розбито камеру. Власниця квартири погрожувала написати заяву в міліцію через те, що журналісти нібито знімали приватну власність.

 

Представники Державної служби охорони (ДСО), яка прибули на місці події, не надали пояснень щодо мети свого перебування на місці інциденту і не захистили журналістів місцевого телеканалу від протиправних дій. «Там стояли двоє ДСОшників, які подивились спочатку, що він хапає камеру. Я їм кажу: робіть щось, ви ж - міліцянти. Один такий підійшов, схопив ніжненько за ручку того (нападника - ред.) і каже йому: відпусти камеру. Тобто ми залишились самі», - розповіла Аліна Коржинська.

 

Речник Чернігівської міської міліції Наталія Човпило повідомила, що за фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.194 ККУ (умисне пошкодження майна). Ведеться досудове розслідування. Водночас правоохоронці не побачили порушення ст. 171 ККУ про перешкоджання професійній журналістській діяльності.

 

Журналісти телеканалу звернулись до міліції з закликом провести розслідування справедливо, оскільки серед підозрюваних - їх колишній колега. Постраждалі журналісти у разі бездіяльності міліції звертатимуться до прокуратури.

 

 

Нагадаємо, 18 лютого у Києві під час наступу «Беркуту» на вулиці Інститутській у Києві було побито журналістку «Чернігів-інфо» Маріанну Харді та журналіста ніжинської газети «Уездные новости» Ігоря Волосянкіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4074
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду