Нацрада призначила додаткову перевірку вінницького телеканалу, який припинив мовлення в цифровому ефірі

Нацрада призначила додаткову перевірку вінницького телеканалу, який припинив мовлення в цифровому ефірі

6 Серпня 2014
4280

Нацрада призначила додаткову перевірку вінницького телеканалу, який припинив мовлення в цифровому ефірі

4280
Нацрада призначила додаткову перевірку вінницького телеканалу, який припинив мовлення в цифровому ефірі
Нацрада призначила додаткову перевірку вінницького телеканалу, який припинив мовлення в цифровому ефірі

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила додаткову позапланову перевірку обласної асоціації «Вінницька громадська телерадіокомпанія "Вінниччина"», яка припинила цифрове ефірне мовлення в регіональному мультиплексі МХ-5 у Вінницькій області. Відповідне рішення, ухвалено на засіданні 31 липня, оприлюднене на сайті Нацради.

 

Нацрада розглянула результати планової (рік діяльності)перевірки ТРК «Вінниччина». Перевірка зафіксувала, що компанія припинила мовлення в мультиплексі МХ-5 у Вінницькій області.

 

Окрім ліцензії на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Вінницькій області, ТРК «Вінниччина» володіє ліцензією на аналогове ефірне мовлення на 33 ТВК у Вінниці. Це мовлення також припинено, уточнили представники ТРК.

 

Юрист ТРК «Вінниччина» на засіданні Нацради пояснила, що компанія «переживає не найкращі часи». «Фактично ТРК "Вінниччина" стала заручником ситуації, коли невідомі особи під час революції захопили приміщення, у якому знаходиться ТРК "Вінничина", і керівництво компанії не має доступу до приміщення. Колишній гендиректор Василь Ковальчук без дозволу засновників відключив мовлення. Дійсно, зараз мовлення немає. Ми робимо все можливе - судовим шляхом, зверненням до правоохоронних органів - робимо все, щоб відновити мовлення», - запевнила юрист ТРК «Вінниччина».

 

На запитання заступника голови Нацради Григорія Шверка, чи на припинення мовлення вплинув корпоративний конфлікт чи криза, юрист відповіла: «Це конфлікт колишнього гендиректора Ковальчука з власниками і нинішнім керівництвом. Крім того є захоплення приміщення, що зафіксовано правоохоронними органами».

 

Вона уточнила, що нового генерального директора було призначено 11 березня. При цьому компанія не подавала заяви про переоформлення ліцензії. Як пояснила юрист - тому що колишній керівник не передав документи й печатку.

 

На запитання члена Нацради Олександр Ільяшенка, чому було звільнено гендиректора, представниця компанії відповіла, що у зв'язку з недовірою, яку йому висловив засновник. На запитання, які настрої в колективі і кого він підтримує, юрист сказала, що думка колективу їй невідома, оскільки колектив фактично не працює.

 

Власниками обласної асоціації «Вінницька громадська телерадіокомпанія "Вінниччина"» є: ТОВ «Гамма-консалтинг» (телеканал «Гамма», співвласниками якого, з-поміж інших, є сини Петра Симоненка) - 25%, ТОВ «Науково комерційна фірма "Контур"» - 75%.

 

Григорій Шверк поцікавився, який строк вирішення корпоративного конфлікту та відновлення мовлення. У компанії запевнили, що за два-три тижні ТРК «Вінниччина» відновить мовлення.

 

Зважаючи на строк давності планової перевірки (вона була проведена восени 2013 року) та пояснення представників компанії, Нацрада вирішила не оголошувати ТРК «Вінниччина» попередження, а призначила додаткову позапланову перевірку через місяць (наприкінці серпня).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4280
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду