Прес-служби Нацгвардії і АТО спростовують повідомлення про затримання трьох журналістів на Донбасі

Прес-служби Нацгвардії і АТО спростовують повідомлення про затримання трьох журналістів на Донбасі

5 Серпня 2014
4219

Прес-служби Нацгвардії і АТО спростовують повідомлення про затримання трьох журналістів на Донбасі

4219
Прес-служби Нацгвардії і АТО спростовують повідомлення про затримання трьох журналістів на Донбасі
Прес-служби Нацгвардії і АТО спростовують повідомлення про затримання трьох журналістів на Донбасі

Інформація про затримання бійцями Національної гвардії України 1 серпня трьох журналістів в зоні проведення антитерористичної операції станом на 12.00 5 серпня не підтверджена речниками Нацгвардії та АТО.

 

Згідно з заявами представників служб зв'язків з громадськістю Національної гвардії та АТО, затримання сербського журналіста Сергія Белоуса (тижневик «Печат»), кореспондента-фрілансера Сергія Бойка та стрингера каналу «112 Україна» Романа Гнатюка, якщо і відбулося, то без участі Національної гвардії.

 

Прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашківський (на фото), зокрема, назвав заяву про затримання журналістів бійцями Національної гвардії брехнею. «Повідомлення про зникнення свого кореспондента надходило мені лише від каналу «112». З його працівниками я спілкувався 2 серпня. Виявилося, що Роман Гнатюк не здобував акредитацію в зоні АТО та не узгоджував маршрут свого пересування із українськими військовими. Тому встановити його місцезнаходження наразі виявляється проблематичним, але можу запевнити, що Роман Гнатюк не доїхав до блокпостів Нацгвардії», - повідомив пан Дмитрашківський.

 

Він також додав, що йому поки не надходили повідомлення про зникнення Сергія Белоуса та Сергія Бойка.

 

У прес-службі Національної гвардії України «Детектор медіа» підтвердили, що Нацгвардія не причетна до зникнення працівників преси. «Нам надходять запити із проханням надати інформацію про долю трьох журналістів та повідомити про їхнє місцезнаходження. Але як прес-служба Нацгвардії, ми не маємо такої інформації, тому що Нацгвардія не була причетна до їхнього, нібито, затримання. Командуванню АТО, до якого ми зверталися, також нічого про це невідомо», - розповіли в прес-центрі Національної гвардії в Україні.

 

Нагадаємо, 1 серпня на Донеччині  пропав зв'язок з репортером телеканалу «112 Україна» Романом Гнатюком, який брав участь у прямих включеннях з місця падіння малайзійського пасажирського літака Boeing 777 рейсу МН17 та мав акредитацію самопроголошеної терористичної організації «Донецька народна республіка».

 

Того ж дня про зникнення свого співробітника Сергія Белоуса повідомив сербський тижневик «Печат».З проханнямпро допомогу у пошукахцього сербського журналіста українського походження до Незалежної медіапрофспілки України звернулась також Асоціація сербських журналістів.

 

ЗМІ заявляють, що продовжують пошук інформації про місцезнаходження своїх кореспондентів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4219
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Николай
3545 дн. тому
а что они мгут сказать!?да толком ничего как всегда конкретного...Будем надеятся что с ними все хорошо и держать кулачки!
Виталька
3545 дн. тому
Странно.. ребята пропали на подконтрольной укр. армии территории, но их никто не трогал? очень странно... надеюсь с ними все в порядке
Алиса
3545 дн. тому
Интересно, а где же правда в итоге будет?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду