Заява «Громадського ТБ»: «Данило Яневський лишається з нами»

Заява «Громадського ТБ»: «Данило Яневський лишається з нами»

1 Серпня 2014
9993

Заява «Громадського ТБ»: «Данило Яневський лишається з нами»

9993
Заява «Громадського ТБ»: «Данило Яневський лишається з нами»
Заява «Громадського ТБ»: «Данило Яневський лишається з нами»

Журналіст і ведучий Данило Яневський продовжить співпрацю з «Громадським телебаченням». Про це йдеться в заяві інтернет-каналу.

 

«Ми абсолютно не схвалюємо неетичної поведінки колег, незалежно від прізвищ та посад. Редакційна рада розробить чіткі критерії для УСІХ ведучих "Громадського. Online", позаяк це є головний інформаційний продукт "Громадського". Інформаційні студії вестимуть лише ті ведучі, котрі публічно підпишуться під цим документом. Для інших лишатиметься можливість для самореалізації в інших, в тому числі авторських проектах», - зазначається в офіційному коментарі. 

 

Також представники «Громадського телебачення» запросили до участі в управлінні «Громадським ТБ» глядачів, які можуть висловлювати свої позиції посередництвом Наглядової ради, яка нині створюється. «Механізм такий: будь-хто з громадян України може запропонувати свою кандидатуру до вже утвореної комісії в складі Андрія Сайчука, Юлії Банкової та Наталки Гуменюк, надіславши її на мейл hromadske.naglyadova@gmail.com», - повідомляють представники Ради.

 

Причому у Наглядовій раді обіцяють прислухатися до думок не лише громадян України.

 

Визначитися зі складом наглядової ради на «Громадському телебаченні» обіцяють на початку осені: «Комісія збиратиме кандидатури протягом місяця (цьогоріч до 31 серпня), після чого рейтинговим голосуванням Редакційної Ради «Громадського» буде обрано Наглядову Раду».

 

До функцій Наглядової Ради входитиме, зокрема, контроль за дотриманням задекларованих стандартів, реакційної політики та прозорістю фінансової звітності.

 

«Найвищою цінністю для нас є довіра. Як глядача, так і всередині самої організації. Ми слухаємо свого глядача й намагаємося робити правильні висновки.
Нам не соромно визнавати власні помилки, тому що це робить проект сильнішим.
Ми усвідомлюємо, що у нас немає великого вибору: або бути разом і робити справу, або не бути взагалі. «Громадське» творите ви!»,
- зазначили автори звернення.

 

Голова громадської організації «Громадське телебачення» Роман Скрипін відмовився від коментарів «Детектор медіа», заявивши, що все викладено в заяві. Данило Яневський також відмовився від коментарів.

 

Як писала «Детектор медіа», 31 липня стало відомо, що Редакційна рада «Громадського телебачення» відсторонила Данила Яневського від роботи в прямому ефірі на три місяці через непрофесійну поведінку в ефірі з дослідником московського бюро Human Rights Watch Тетяною Локшиною.

 

Сам Данило Яневський заявив, що виходить з числа членів громадської організації  «Громадське телебачення». «Прошу вважати цей допис заявою про вихід з числа членів ГО "Громадське телебачення". Прошу надалі не пов'язувати моє ім'я ані з ГО "Громадське телебачення", ані з ким-небудь з числа членів його програмної ради. Дякую всім за підтримку», - зазначив ведучий на своїй сторінці у Facebook, коментуючи лист «Громадського ТБ» про своє відсторонення, який він отримав електронною поштою.

 

Рішення щодо відсторонення пана Яневського викликало хвилю дискусій: частина журналістів назвала його відсторонення надто суворим рішенням.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9993
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду