Міліція почала розслідувати погрози сепаратиста Юдаєва на адресу журналістів каналу АТН

Міліція почала розслідувати погрози сепаратиста Юдаєва на адресу журналістів каналу АТН

31 Липня 2014
2078

Міліція почала розслідувати погрози сепаратиста Юдаєва на адресу журналістів каналу АТН

2078
Міліція почала розслідувати погрози сепаратиста Юдаєва на адресу журналістів каналу АТН
Міліція почала розслідувати погрози сепаратиста Юдаєва на адресу журналістів каналу АТН

Розпочато розслідування за фактом погроз на адресу журналістів сепаратиста Сергія Юдаєва, що знаходиться під вартою за звинуваченням у нападі редакцію телеканалу АТН, які він висловив під час слухання його справи у Київському райсуді міста Харкова. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на правозахисника, радника начальника міліцейського главку області Олександра Сироту.

 

«У міліції прийняли заяву про погрози Юдаєва на адресу журналістів і вже проводять необхідні заходи під контролем начальника ГУ МВСУ в Харківській області Анатолія Дмитрієва. Загрози від людини за ратами в будівлі суду - це виклик не стільки журналістам, скільки міліції», - зазначив Олександр Сирота.

 

За його словами, це не перший випадок погроз на адресу журналістів у Харкові. «Відомі напади на знімальну групу каналу СТБ, а також кореспондента радіо "Свобода". Постраждалі не зверталися в міліцію, бо не були впевнені, що їх кривдників покарають. Колишня влада це заохочува. Зараз так не буде», - заявив правозахисник.

 

Нагадаємо, 29 липня Київський райсуд Харкова подовжив на два місяці перебування в СІЗО сепаратисту Сергію Юдаєву, якого підозрюють в участі у погромі харківської телекомпанії АТН. На засіданні суду звинувачуваний погрожував журналістам АТН, використовуючи ненормативну лексику.

 

Сергій Юдаєв називає себе прес-секретарем громадської проросійської організації «Боротьба». Його затримали в числі 64 осіб під час штурму Харківської ОДА. Згодом він був опізнаний як керівник нападників на офіс АТН.

 

Свої збитки канал АТН оцінює в 1 млн грн.

 

Як писала «Детектор медіа», увечері 7 квітня харківський телеканал АТН захопили майже сто невідомих чоловіків з бітами, вимагаючи прямого ефіру. Нападники розбили офісні меблі та розтрощили апаратну студію, а також забрали в директора харківського каналу АТН Олега Юхта телефон і кілька особових справ працівників.

 

Співробітники каналу викликали міліцію, проте та не завадила зловмисникам вчинити погром, заявили в Незалежній медіапрофспілці України (НМПУ). НМПУ висловила обурення бездіяльністю харківської міліції та заявила вимогу до правоохоронних органів негайно заарештувати зловмисників.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2078
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду