Російська влада відпустила журналіста «2+2» Євгена Агаркова

Російська влада відпустила журналіста «2+2» Євгена Агаркова

30 Липня 2014
3806

Російська влада відпустила журналіста «2+2» Євгена Агаркова

3806
Російська влада відпустила журналіста «2+2» Євгена Агаркова
Російська влада відпустила журналіста «2+2» Євгена Агаркова

Кореспондент програми «Спецкор» каналу «2+2» Євген Агарков, якого росіяни майже два тижні утримували в міграційному ізоляторі в 160 кілометрах від міста Воронежа (Росія) за звинуваченням в незаконній журналістській діяльності, вже перебуває на території України.  Про це повідомляє УНІАН.

 

Новину про звільнення журналіста підтвердили також в МЗС України, повідомляє «Корреспондент».

 

«Агарков вже на Україні. Він благополучно повернувся з Росії на батьківщину через пропускний пункт "Гоптівка" Харківської області», - заявили у відомстві.

 

«Почуваюся добре, живий-здоровий, їду додому. Хочу кричати "Слава Україні!"», - сказав телефоном у коментарі ТСН звільнений журналіст.

 

За словами Євгена Агаркова, на кордоні працівники ФСБ майже дві годині не хотіли його пропускати, але за сприяння українського консула Геннадія Брескаленка процедура перетину кордону прискорилася і журналіста відпустили.

 

Журналіст повідомив, що йому заборонили в'їзд на територію Російської Федерації строком від 3 до 5 років.

 

В середу, 30 липня, на ТСН о 19.30 відбудеться онлайн-конференція зі звільненим кореспондентом «Спецкора» Євгеном Агарковим, який розповість подробиці свого російського «полону».

 

Нагадаємо, Євген Агарков перебував у Воронежі, висвітлюючи справу українського офіцера Надії Савченко, яку утримують у місцевому СІЗО. 18 липня його затримали співробітники російської Федеральної міграційної служби (ФМС) у готелі, в якому він проживав. Пана Агаркова звинуватили в незаконній журналістській діяльності і праці без дозволу на території РФ. 18 липня адміністративний суд оштрафував журналіста на 2000 гривень і відправив у міграційний ізолятор в селі Єлизаветівка, що знаходиться за 160 км від Воронежа. За інформацією «Детектор медіа», російська сторона не допускає українського консула до журналіста.

 

Раніше Російська Федеральна міграційна служба (ФМС) заявила, що журналіста програми «Спецкор» каналу «2+2» та ТСН «1+1» Євгена Агаркова утримуватимуть у міграційному ізоляторі 10 днів, після чого ще від двох до семи днів готуватимуть документи щодо депортації.

 

Український омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до російського омбудсмана з вимогою звільнити журналіста.

 

До закликів до Російської Федерації звільнити журналіста з фактичного полону долучилася і представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

 

«Детектор медіа»

 



Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3806
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду