Тяжкопоранену в зоні АТО польську журналістку лікуватимуть в Україні – Міноборони

Тяжкопоранену в зоні АТО польську журналістку лікуватимуть в Україні – Міноборони

29 Липня 2014
2765

Тяжкопоранену в зоні АТО польську журналістку лікуватимуть в Україні – Міноборони

2765
Тяжкопоранену в зоні АТО польську журналістку лікуватимуть в Україні – Міноборони
Тяжкопоранену в зоні АТО польську журналістку лікуватимуть в Україні – Міноборони

Стан журналістки українського телеканалу «Еспресо TV», громадянки Польщі Б'янки Залевської стабільно важкий, але розриву спинного мозку немає, повідомив директор військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Віталій Андронатій. Про це інформує «Інтерфакс-Україна».

 

«Її стан зараз ми розцінюємо як важкий. Вона отримала серйозну черепно-мозкову травму, травму хребта ... На щастя, спинний мозок цілий, не пошкоджений», - сказав він журналістам 29 липня, підтвердивши, що журналістку планують перевести на лікування до Києва найближчим днями.

 

Він також розповів, що після поранення журналістка була доставлена ​​в Харківський військово-медичний клінічний центр, де її прооперували і стабілізували життєві функції. «Зараз їй ніщо не загрожує», - підкреслив Віталій Андронатій.

 

За його словами, Б'янку Залевську планують направити до Київського інституту нейрохірургії.  «Реанімобілем в найближчі дні вона буде евакуйована до Києва», - сказав пан Андронатій, зазначивши, що немає необхідності направляти польську журналістку на лікування до Польщі.

 

Вчора, 28 липня,  Микола Княжицький в ефірі «Еспресо.TV»  повідомив, що Б'янку Залевську оперуватимуть у Києві. «Завтра Б'янку з Харкова доправлять до Києва, де мають провести операцію на хребті», - сказав він. 

 

Наразі Б'янка Залевська перебуває в харківській лікарні після серйозних ушкоджень, серед яких вогнепальне поранення та перелом хребта. Їй зробили операцію на ключиці.

 

Нагадаємо, 27 липня Б'янка Залевська була важко поранена при обстрілі в зоні АТО. Військовослужбовці сил АТО, надавши першу медичну допомогу, терміново доставили журналістку до найближчої лікарні, що в місті Старобільск Луганської області. Звідти, зважаючи на критичний стан здоров'я, поранена була негайно евакуйована вертольотом до Харкова для надання фахової медичної допомоги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2765
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду