Адвокат Сенцова вимагає  пояснень щодо тиску ФСБ на Джикаєву і акторів «Карман»

Адвокат Сенцова вимагає пояснень щодо тиску ФСБ на Джикаєву і акторів «Карман»

27 Липня 2014
3335

Адвокат Сенцова вимагає пояснень щодо тиску ФСБ на Джикаєву і акторів «Карман»

3335
Адвокат Сенцова вимагає  пояснень щодо тиску ФСБ на Джикаєву і акторів «Карман»
Адвокат Сенцова вимагає  пояснень щодо тиску ФСБ на Джикаєву і акторів «Карман»

Адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе підготував заяву на ім'я голови Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна у зв'язку з повідомленням керівника арт-центру «Карман» Галини Джикаєвої про те, що ФСБ підозрює її і співробітників в тероризмі, пише з посиланням на прес-секретаря адвоката Дженні Курпен «Українська правда. Життя».

 

«Ситуація в Криму навколо Олега Сенцова дуже напружена. Для мене звичайно не було сюрпризом, що можуть бути репресії щодо кола спілкування Сенцова, але я не міг подумати, що вони будуть реалізовуватися в такому форматі, а саме - у формі підозри у тероризмі», - прокоментував Дмитро Дінзе.

 

«З іншого боку, ці дії тільки вказують на безневинність Олега і бажання ФСБ будь-якими шляхами запроторити його за грати, аж до використання людей з його кола спілкування. Методи роботи, як я бачу, в ФСБ не помінялися з 30-х років - все ті ж правові кривляння, пересмикування і перекручення фактів», - сказав пан Дінзе.

 

У заяві адвокат просить провести перевірку фактів психологічного та іншого тиску на Джикаєву з боку співробітників ФСБ Росії і ФСБ Росії у Сімферополі, встановити і перевірити факти можливої ​​фальсифікації матеріалів кримінальної справи, які збирають співробітники ФСБ Росії на території Криму щодо Олега Сенцова.

 

Адвокат також закликає перевірити і встановити факти тиску на 15 осіб творчого складу арт-центру «Карман», яким, за словами Джикаєвої загрожує небезпека від органів ФСБ РФ, і перевірити факти надання психологічного та іншого тиску, з метою можливої ​​фальсифікації матеріалів кримінальної справи стосовно Сенцова на людей, які так чи інакше з'являлися в арт-центрі «Карман» і були знайомі з ним.

 

У разі підтвердження фактів психологічного, фізичного та іншого тиску на людей, про яких розповіла Галина Джикаєва, а також щодо неї самої і будь-яких інших співробітників арт-центру «Карман», адвокат має намір вирішити питання про притягнення до відповідальності співробітників ФСБ Росії і ФСБ Росії в Сімферополі, які могли бути причетні до цієї протиправної діяльності.

 

Як писала «Детектор медіа», підозрювана ФСБ у справі Олега Сенцова режисер змушена була залишити Крим та виїхати на материкову частину України. Співробітники ФСБ, за словами Галини Джикаєвої, повідомили їй, що вона проходить у справі Олега Сенцова і компанії зістворення терористичної організації як організатор медичних курсів в арт-центрі «Карман».

 

Нагадаємо, російська ФСБ затримала Олега Сенцова у ніч на 11 травня в Сімферополі. Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом.

 

ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

Український режисер Олег Сенцов заявив на суді 7 липня, що під час допиту в приміщенні колишнього Сімферопольського СБУ до нього застосовували тортури, побиття та приниження, що мали на меті отримання свідчень проти керівництва Майдану та України.

 

Перебуваючи за гратами, Олег Сенцов намагається відстояти своє право на українське громадянство. Він заявив протест проти спроб Росії позбавити його громадянства України й захисту. За словамиДмитра Дінзе, у СІЗО Лефортово режиссер зареєстрований як громадянин РФ з паспортом України.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://nr2.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3335
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду