Кореспондент ZIK Юрій Лелявський вдруге потрапив у полон до терористів на Донбасі

Кореспондент ZIK Юрій Лелявський вдруге потрапив у полон до терористів на Донбасі

24 Липня 2014
5710

Кореспондент ZIK Юрій Лелявський вдруге потрапив у полон до терористів на Донбасі

5710
Кореспондент ZIK Юрій Лелявський вдруге потрапив у полон до терористів на Донбасі
Кореспондент ZIK Юрій Лелявський вдруге потрапив у полон до терористів на Донбасі

23 липня львівський журналіст та позаштатний кореспондент західноукраїнського телеканалу ZIK Юрій Лелявський потрапив у полон до терористів на території проведення АТО на Луганщині. Про це повідомляє ZIK із посиланням на його товариша, львівського журналіста Влада Якушева.

 

За словами Влада Якушева, вдень 23 липня Юрій Лелявський повідомив телефоном, що разом зі священиками різних конфесій їде на передову «нести слово Боже».

 

«Учора вдень він зателефонував і розповів, що вони заїхали на блокпост, який контролюється ополченцями «ЛНР», але тут їх не затримали. Вони поїхали далі. А вже близько 22.30 надійшло смс, в якій Юрій повідомив: «Везуть у Перевальськ. До Козіцина» (керує донськими козаками)», - повідомив Влад Якушев.

 

Після цього, за його словами, зв'язок із Юрієм Лелявським зник.

 

За інформацією ZIK, ще 23 липня Юрій Лелявський надіслав до публікації фотографії із зони проведення АТО.

 

Як зазначив Влад Якушев у коментарі ІМІ, станом на 12.40 24 липня телефон Юрія перебував поза зоною досяжності, і повідомлень від журналіста також не надходило.

 

«Нового наразі немає нічого, тому що у нього відключений телефон. Відомо, що він разом зі служителями церкви їздив на передову, де священики читали молитви - тобто, це була абсолютно мирна місія. Остання новина від нього - вчорашнє смс об 22.30, в якому Юрій повідомляв, що їх захопили і везуть до Козіцина в Перевальськ», - розповів пан Якушев.

 

Нагадаємо, уперше терористи захопили у полон позаштатного кореспондента ZIK Юрія Лелявського під час зйомок у місті Слов`янську (Донецька область)  24 квітня. Виявивши в журналіста паспорт зі львівською пропискою, вони силою відвели його до міськвиконкому.

 

9 травня сепаратисти звільнили з полону Юрія Лелявського. 12 травня журналіст повернувся до Львова та дав прес-конференцію. Журналіст перебував в полоні у сепаратистів у Слов'янську протягом 15 днів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5710
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду