Суд залишив без розгляду позов до журналістів ректора Львівської консерваторії

Суд залишив без розгляду позов до журналістів ректора Львівської консерваторії

23 Липня 2014
2914

Суд залишив без розгляду позов до журналістів ректора Львівської консерваторії

2914
Суд залишив без розгляду позов до журналістів ректора Львівської консерваторії
Суд залишив без розгляду позов до журналістів ректора Львівської консерваторії

Галицький районний суд міста Львова залишив без розгляду позовну заяву ректора Національної музичної академії ім. М.В. Лисенка Ігоря Пилатюка до журналістів низки видань з приводу дифамації. Про це стало відомо на засіданні суду 17 липня, пише сайт «Гал-інфо».

 

Суд задовольнив клопотання самого позивача про залишення позовної заяви без розгляду. Відповідач та інші представники проти заявленого клопотання не заперечили.

 

На засідання з'явилися представник позивача Олена Талалаєва, відповідач - журналіст «Гал-інфо» Сергій Бобра, його представник - юрист НМПУ Олександр Тарасов, представник інтернет-видання «Гал-інфо» Володимир Клонцак.

 

Олександр Тарасов вважає рішення суду цілком законним: «Це право позивача у будь-якому разі залишати свій позов без розгляду. Однак небезпека є в тому, що ректор має право звернутися в будь-який час в межах терміну позовної давності (1 рік) з новим позовом до ЗМІ».

 

Відповідач у справі Сергій Бобра відзначив, що Ігор Пилатюк не йде на контакт із журналістами. «Пилатюк позивається проти журналістів, не йде на діалог, якщо не вважати таким єдину прес-конференцію в музичній академії, і після того забирає судовий позов, - коментує пан Бобра. - Можливо, він справді намагався таким радикальним методом закликати опозиційних студентів до діалогу, однак можливо і те, що він намагався продемонструвати те, як може і в суді воювати з опозицією, чим намагався їх залякати. В будь-якому випадку маємо результат, котрий можемо вважати своєю перемогою - ректор академії передумав судитися з журналістами».

 

Як писала «Детектор медіа», ректор музакадемії подав до суду на низку журналістів за поширення, на його думку, недостовірної інформації. Він звинуватив журналістів у тому, що вони використали у своїх матеріалах інформацію про непідтверджені факти корупції, протекціонізму та його політичної заангажованості.

 

Позивач вимагав спростувати, на його думку, недостовірну інформацію про нього, висвітлену в матеріалах Наталії Дудко (газета «Ратуша»), Юлії Ліщенко (газета «Високий замок»), Сергія Бобри (агенція інформації та аналітики «Гал-інфо»), Дениса Тимошенка (Gazeta.ua), газети «Новий погляд» та Інформаційного агентства Galnet. Він вимагав спростування в тих ЗМІ, де публікувалися критичні матеріали про нього.

 

19 червня Галицький районний суд м. Львова відкрив провадження за позовом пана Пилатюка до журналістів про захист власної честі, гідності та ділової репутації.

 

2 липня відбулося перше засідання у справі ректора.

 

Після засідання представник Ігоря Пилатюка в суді Руслана Юхименко повідомила, що позивач подасть клопотання до суду з вимогою стягнення морального відшкодування з усіх 15 відповідачів по справі. Крім журналістів у їх число мали увійти студенти і викладачі, які давали коментарі для журналістських матеріалів про діяльність ректора. Руслана Юхименко подала пакет документів, які, на думку її клієнта, свідчили про те, що журналісти безпідставно звели наклеп на ректора музакадемії, завдавши таким чином шкоди його діловій репутації.

 

Серед доказів, що представила на розгляд суду пані Юхименко, були, зокрема, подяки, грамоти і нагороди різних рівнів ректору консерваторії Ігорю Пилатюку та членам його сім'ї.

 

Розгляду справи по суті на засіданні 2 липня не відбулося, оскільки не всі учасники процесу отримали повістки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду