Стартували засновані журналістами сайти територіальних громад Києва

Стартували засновані журналістами сайти територіальних громад Києва

22 Липня 2014
5731

Стартували засновані журналістами сайти територіальних громад Києва

5731
Стартували засновані журналістами сайти територіальних громад Києва
Стартували засновані журналістами сайти територіальних громад Києва

Журналісти, ІТ-спеціалісти та волонтери створили сайти чотирьох територіальних громад Києва - Голосієво, Оболоні, Святошино і «Шевченка». На них жителі столиці матимуть змогу розміщувати матеріали з контролю за діяльністю місцевих органів влади, правоохоронців та судової системи. Про це повідомила засновниця проектів, журналіст і депутат Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів (на фото).

 

Почали свою роботу сайти «Громада Оболоні», «Громада Святошино», «Громада Шевченко» та «Громада Голосієво».

 

За словами Ірини Федорів, ідея заснування столичних ресурсів виникла у неї після успіху проекту «Сайт громади Приірпіння», який функціонує вже п'ятий рік.

 

«Сюди пишуть і журналісти, і десятки небайдужих людей. Прокурор Ірпеня вже рік як є постійним колумністом сайту громади й звітує про свою роботу в регіоні. На статті про правопорушення правоохоронні органи регіону реагують часто навіть без заяв і звернень, як на публікацію в ЗМІ. Сесії і життя місцевих рад, яке до того було майже невідомим громаді, тепер є публічним», - повідомила пані Федорів.

 

За словами журналістки, у команді київських сайтів наразі працює ІТ-спеціаліст, який відгукнувся на її пропозицію в блозі на сайті «Українська правда», та низка волонтерів. Громада Оболоні вже має головного редактора-модератора - журналістку Тетяну Катриченко.

 

«Наразі ми потребуємо допомоги десяти журналістів із кожного з десяти районів столиці, які б також стали нашими редакторами», - зазначила Ірина Федорів. За її словами такі сайти плануютьвся в різних районах Київської області.

 

Всі охочі долучитися до нового проекту громадської журналістики можуть надіслати свої пропозиції на адресу pigmaliones@gmail.com .

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду