Блогер Микола Малуха розповів, як його поранили з автомата в Донецьку

Блогер Микола Малуха розповів, як його поранили з автомата в Донецьку

21 Липня 2014
3320

Блогер Микола Малуха розповів, як його поранили з автомата в Донецьку

3320
Блогер Микола Малуха розповів, як його поранили з автомата в Донецьку
Блогер Микола Малуха розповів, як його поранили з автомата в Донецьку

Екс-журналіст і блогер Микола Малуха 27 травня в Донецьку, де він на той момент жив і працював, був поранений з автомата терористами, коли намагався визволити хлопця, якого взяли в заручники. Цю історію пан Малуха описав на своїй сторінці у Facebook сьогодні, 21 липня, коли вже з родиною остаточно залишив Донецьк і перебуває в безпеці.

 

Микола Малуха розповів, як у вівторок, 27 травня, він з вікна своєї квартири в Донецьку на вул. Університетській побачив, як п'ятеро озброєних чоловіків (майже всі вони були з АК-74) схопили хлопця і кудись його тягли. Блогер вирішив вийти на вулицю й заступитися за заручника.

 

Біля магазину «Єва» на вулиці Університетській, 80, пан Малуха побачив, як п'ятеро бойовиків схопили хлопця зі словами «тягни його в багажник - буде ще один заручник». Хлопець благав його відпустити і прохав по допомогу в перехожих. «Можливо, якби оточуючі спробували заступитися і втрутилися в ситуацію, цей день завершився для мене мирно. Замість цього одна перехожі дама буркнула під ніс: "Якщо пакують, значить, є за що". Інші мовчки стояли і знімали на відео все, що відбувається. І це "Донбас, який ніхто ніколи не ставив на коліна"?!» - пише блогер.

 

За його словами, хлопця запхали до багажника «Ланоса», бойовики вже майже сіли в салон, коли заручник ногою відчинив багажник і вискочив. За ним погнався один з бойовиків. І тоді Микола Малуха, за його зізнанням, вирішив втрутитися в бійку. Він мав при собі розкладну палицю, якою почав лупцювати терориста, і йому вдалося вирвати хлопця. Після цього блогер і звільнений хлопець кинулися тікати.

 

«Пробігши метрів 7-10, я почув постріл і відчув біль (не сильний). У мене одразу скрутило пальці руки (як у людей, хворих церебральним паралічем), і відчув вологу біля правого боку», - пише блогер.

 

«У цей момент почув ще одну чудову донецьку фразу від мужика років 50: "Правильно! Відстрілюйте їх"», - згадує пан Малуха.

 

Він намагався втекти, але його наздогнали на вулиці Панфілова. Терористи наказали залізти в багажник і повезли його до захопленої будівлі місцевого СБУ - штабу батальйону бойовиків «Восток». Хлопця, якого намагався визволити блогер, терористи теж спіймали, його нібито схопили за те, що крикнув «Прийде "Правий сектор" і всіх вас виріже».

 

Терористи допитували Миколу Малуху й погрожували катувати і вбити, але не били, бо він був пораненим. Допитував один з командирів на ім'я Максим із позивним «Мексиканець». Пан Малуха у відповідь наголошував, що є громадянином Російської Федерації, що заступився за людину, на яку напали озброєні чоловіки без опізнавальних знаків, і казав, що зараз втратить свідомість через втрату крові.

 

Кулею Миколі Малусі розірвало пахву і трицепс правої руки. Фельдшер терористів зробила йому перев'язку, далі «швидка» відвезла пораненого в лікарню ім. Калініна. У лікарню з ним поїхали двоє бойовиків. Згодом з'ясувалося, що куля пройшла навиліт, органів і кісток не зачепила, пошкодила нерв.

 

Про подальший розвиток подій Микола Малуха не розповідає: «Деталі уточнювати не можу». З його Facebook відомо, що зараз він уже одужав, виїхав з Донецька і вивіз свою родину.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду