Павло Шеремет йде з ОТР через цькування у російських ЗМІ

Павло Шеремет йде з ОТР через цькування у російських ЗМІ

18 Липня 2014
3810

Павло Шеремет йде з ОТР через цькування у російських ЗМІ

3810
Павло Шеремет йде з ОТР через цькування у російських ЗМІ
Павло Шеремет йде з ОТР через цькування у російських ЗМІ

Російсько-білоруський журналіст Павло Шеремет заявив, що йде з «Общественного телевидения России» (ОТР) через свою позицію щодо подій в Україні. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

«Останнім часом у Росії йде справжнє цькування тих журналістів, які розповідають про українські події і російсько-українську війну не в стилістиці кремлівської пропаганди», - написав Павло Шеремет на своїй сторінці у Facebook.

 

Журналіст детально описує методи цькування журналістів, які мають відмінну від прокремлівської точку зору у російських ЗМІ.

 

«Закінчився мій короткий роман з новим російським громадським телебаченням. "Известия", які колись вважалися серйозною і респектабельної газетою, недавно присвятили мені майже половину другої смуги. Газета з радикально-антиукраїнського холдингу LifeNews розповсюдила донос якогось «голови виконкому народного фронту південного сходу України» Зінченко. Цей Зінченко відомий тим, що наймав бойовиків під час Майдану для нападу на громадських активістів та збирав всякий набрід на Антимайдан під стінами Верховної Ради. Цей діяч нібито написав листа директору Громадського телебачення Росії Лисенку та голові Спілки журналістів Росії Богданову з вимогою розібратися з «русофобом Шереметом, який бере огидно улесливі інтерв'ю в українських карателів»», - зазначив журналіст.

 

За його словами, генерального директора ОТР Анатолія Лисенка «замучили листами з адміністрації президента з проханнями розібратися з сигналами громадськості з приводу "русофоба Шеремета"».

 

Павло Шеремет заявляє, що його позиція залишається незмінною. «Вважаю анексію Криму і підтримку сепаратистів на сході України кривавою авантюрою і фатальною помилкою російської політики», - зазначає журналіст.

 

Нагадаємо, Павло Шеремет вів на українському каналі ТВі програму «Проти ночі з Павлом Шереметом», але був звільнений 24 квітня минулого року через непрозору зміну власника телеканалу.  Журналіст заявив, що вважає такий крок цензурою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3810
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
реципієнт
3541 дн. тому
А так хотілося всидіти одною с..кою зразу на кількох стільцях! Не вдалося, попри її непересічні розміри. :( Співчуваємо.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду