На Волині СБУ викликала на допит чотирьох луцьких журналістів - ZIK

На Волині СБУ викликала на допит чотирьох луцьких журналістів - ZIK

17 Липня 2014
3398

На Волині СБУ викликала на допит чотирьох луцьких журналістів - ZIK

3398
На Волині СБУ викликала на допит чотирьох луцьких журналістів - ZIK
На Волині СБУ викликала на допит чотирьох луцьких журналістів - ZIK

До управління СБУ у Волинській області були викликані на допит журналісти місцевих видань «Волинські Новини»,  «ВолиньPost» та власкор IA ZIK, які висвітлювали акцію «Правого сектору» у Луцькому УМВС. Про це повідомляє  інтернет-видання ZIK.

 

27 червня активісти «Правого сектору» організували акцію, вимагаючи відставки  заступників начальника УМВС в області Михайла Руденка, Олександра Никитюка та Володимира Поліщука, яких пов'язують із придушенням Євромайдану.

 

У той же день, стверджує ZIK, на офіційному сайті УМВС з'явилося повідомлення із заголовком «Активісти «Правого сектору» погрожували спалити приміщення УМВС Волині». Невдовзі  заголовок повідомлення змінили на «Активісти «Правого сектору» вимагали змінити окремих керівників УМВС Волині». Водночас у міліції попередили, що за фактом інциденту може бути відкрите кримінальне провадження  за двома статтями Кримінального кодексу України. Після цього у «Правому секторі» Волині заявили, що активістів почали викликати на допити в СБУ.

 

Крім активістів на допити в СБУ були також викликані журналісти. За інформацією джерел IA ZIK в УСБУ Волині, поспілкуватися зі слідчими довелося щонайменше чотирьом репортерам, у тому числі - журналістам місцевих видань «Волинські Новини» та «ВолиньPost». Запросили на розмову до СБУ і журналіста IA ZIK Мирослава Ватащука.

 

IA ZIK зазначає, що під час подій Євромайдану у волинських ЗМІ повідомлялося тільки про один випадок допиту журналістів у якості свідків у зв'язку із виконанням їх професійних обов'язків. Зокрема, через повішене на мосту у Луцьку опудало з агітпродукцією ПР міліція допитала журналіста «ВолиньPost» Анатолія Котлюка.

 

«Детектор медіа» звернулась до УСБУ у Волинській області за коментарем.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3398
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду