СБУ затримала розповсюджувачів газети «Новороссия» в Хмельницькому і Харкові (ФОТО)

СБУ затримала розповсюджувачів газети «Новороссия» в Хмельницькому і Харкові (ФОТО)

16 Липня 2014
3602

СБУ затримала розповсюджувачів газети «Новороссия» в Хмельницькому і Харкові (ФОТО)

3602
СБУ затримала розповсюджувачів газети «Новороссия» в Хмельницькому і Харкові (ФОТО)
СБУ затримала розповсюджувачів газети «Новороссия» в Хмельницькому і Харкові (ФОТО)

Служба безпеки України затримала в Хмельницькому та Харкові осіб, які поширювали сепаратистську газету «Новороссия» та закликали до підтримки терористів. Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.

 

Затримання правопорушників відбулось 14 липня на одній з вулиць Хмельницького, коли троє мешканців міста отримували черговий тираж газети сепаратистського спрямування «Новороссия».

 

Як йдеться в повідомленні, зловмисники активно розповсюджували агітаційне видання та влаштовували відеоконференції в інтернеті, під час яких закликали громадян України до протидії законній владі.

 

Правопорушників затримали на вулиці Хмельницького

 

У ході обшуків за місцем проживання в затриманих було вилучено ще 250 примірників газети «Новороссия», комп'ютерну техніку, засоби зв'язку та рукописні записники, які підтверджують їхню протиправну діяльність. Наразі СБУ проводить слідчі дії та допити з підозрюваними у справі.

 

СБУ також повідомила про вилучення 12 липня у жителя Харкова 3000 примірників газети «Новороссия», які зберігались у його гаражі та автомобілі.

 

Оперативники встановили, що 45-річний місцевий мешканець отримав з Донецька посилку із друкованою агітаційною продукцією сепаратистського змісту для подальшого розповсюдження її серед мешканців Харкова та передмістя.

 

Слідчий відділ Управління СБУ в Харківській області розпочав кримінальне провадження у справі за ознаками ч.1 ст.110 Кримінального кодексу України, а саме - посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

 

 Газети потрапили до Харкова з Донецька

 

Нагадаємо, що СБУ неодноразово затримувала поширювачів газети сепаратистського проросійського змісту «Новороссия» в різних містах України. Зокрема, в Полтаві співробітниками спецлужби була затримана група осіб, які мали намір поширювати це видання.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия».

 

Масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у місті Нова Каховка в Херсонській області.

  

17 червня в Харкові Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

20 червня Служба безпеки України затримала у Новій Каховці (Херсонська область) двох місцевих мешканців, які розповсюджували газету сепаратистського змісту «Новороссия».

 

21 червня у Кривому Розі СБУ відкрила кримінальне провадження за розповсюдження газети «Новороссия» та листівок «ДНР»

 

22 червня в Маріуполі (Донецька область) невідомі особи в балаклавах і камуфляжі знищили друкарський цех і тираж газети «Новороссия», яка є «друкованим органом» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

Служба безпеки України надіслала лист до Державної реєстраційної служби України для ініціювання позбавлення ліцензій у судових інстанціях низки сепаратистських видань, серед яких - газета «Новороссия».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3602
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду