МВС домагається заборони в’їзду в Україну і ЄС Костянтину Ернсту

МВС домагається заборони в’їзду в Україну і ЄС Костянтину Ернсту

14 Липня 2014
3636

МВС домагається заборони в’їзду в Україну і ЄС Костянтину Ернсту

3636
МВС домагається заборони в’їзду в Україну і ЄС Костянтину Ернсту
МВС домагається заборони в’їзду в Україну і ЄС Костянтину Ернсту

Міністерство внутрішніх справ України ініціює заборону в'їзду в Україну і країни ЄС генеральному директору російського «Первого канала» Костянтину Ернсту і ще 300-м російським журналістам. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на заяву радника глави МВС Антона Геращенка.

 

«МВС України звертається з пропозицією до МЗС звернутися до Європейського Союзу - перевірити цих журналістів і заборонити їм в'їзд для того, щоб хоча б таким чином Європа також показала, що вона проти такого роду пропагандистської брехні», - сказав радник глави МВС Антон Геращенко на брифінгу в понеділок, 14 липня, у Києві.

 

Він повідомив, що МВС встановила особу жінки, яка повідомила російським телеканалам про звірства, які нібито здійснюють українські військовослужбовці у звільненому від терористів місті Слов'янську.

 

Нагадаємо, у сюжеті, який вийшов 12 липня в прайм-тайм на «Первом канале» у Росії, розповідається, що так звана біженка зі Слов'янська Галина Пишняк «згадала», як представники української армії на центральній площі після звільнення міста від терористів влаштовували показові страти та закатували трирічного хлопчика.

 

Жінку, що давала інтерв'ю російському телеканалу у таборі біженців у Ростовській області, звуть, за словами Антона Геращенка, Галина Остапенко (Пишняк).

 

Радник міністра розповів, що вона навмисне була використана для того, щоб дискредитувати українських військовослужбовців. «Мета зняття таких роликів - в РФ почалася проблема з наймом найманців», - сказав пан Геращенко, пояснивши, що такими сюжетами російська сторона має намір викликати ненависть росіян по відношенню до українців, і таким чином сприяти збільшенню кількості людей, бажаючих бути найманцями для участі в бойових діях на Сході України.

 

За його словами, наразі МВС встановлює місцеперебування цієї жінки. Радник глави МВС припустив, що, швидше за все, вона знаходиться в Росії.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у відповідь на надзвичайно цинічну дезінформацію «Первого каналу» російський опозиціонер Олексій Навальний закликав судити її авторів. Інший російський опозиціонер Борис Нємцов написав у Facebook, що прокремлівські пропагандисти перевершують Геббельса.

 

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) ініціює подання скарги щодо цього сюжету та його авторів до Громадської колегії зі скарг на пресу РФ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3636
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду