У Єнакієвому бойовики викрали блогера «Острова» та засудили до «пожиттєвого штрафбату» рити окопи

У Єнакієвому бойовики викрали блогера «Острова» та засудили до «пожиттєвого штрафбату» рити окопи

1 Липня 2014
2978

У Єнакієвому бойовики викрали блогера «Острова» та засудили до «пожиттєвого штрафбату» рити окопи

2978
У Єнакієвому бойовики викрали блогера «Острова» та засудили до «пожиттєвого штрафбату» рити окопи
У Єнакієвому бойовики викрали блогера «Острова» та засудили до «пожиттєвого штрафбату» рити окопи

26 червня в місті Єнакієвому (Донецька область) бойовики самопроголошеної «Донецької народної республіки» викрали лікаря і позаштатного кореспондента донецького інформаційного агентства «ОстроВ» Олександра Чернова. Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на informator.lg.ua.

 

За даними видання, пана Чернова викрали вранці, коли він виходив з лікарні. Після викрадення він зв'язувався з рідними з чужого телефону.

 

Відомо, що якийсь час він перебував під селищем Семенівка, потім його перевезли до міста Слов'янська. З 27 червня пан Чернов не виходить на зв'язок. Родичі зверталися в міліцію і на гарячу лінію «ДНР», але результатів немає.

 

Головний редактор інформаційного агентства «ОстроВ» Сергій Гармаш підтвердив викрадення. Наразі відомо, що пана Чернова терористи засудили до «пожиттєвого штрафбату», і він зараз у Семенівці риє окопи. Про це пан Гармаш повідомив у коментарі регіональному кореспонденту Інституту масової інформації.

 

Зі слів пана Гармаша, невідомо, чи був пан Чернов викрадений під час виконання журналістських обов'язків, оскільки за основною професією він - лікар. Проте Сергій Гармаш впевнений, що співпраця з «Островом» вплинула на те, що пана Чернова викрали, до того ж він ніколи не приховував своїх політичних поглядів.

 

«В тому, що його викрали саме через співпрацю з «Островом», я впевнений на 100%. У місті (Єнакієве - ред.) він став відомий саме завдяки своїм матеріалам на сайті», - сказав пан Гармаш.

 

За інформацією головреда «Острова», Олександр Чернов зараз перебуває в селищі Семенівка, що неподалік від Слов'янська. «Стрєлков його "приговорив до пожиттєвого штрафбату", він зараз у Семенівці - риє окопи. Тож якщо розпочнеться атака української армії, його можуть вбити свої ж», - додав пан Гармаш.

 

Тим часом у соціальних мережах було опубліковано заяву «головнокомандуючого армією ДНР» Ігоря Стрєлкова від 27 червня: «Вони ще не знають, що даний «блогер з Єнакієвого» моїм наказом відданий суду Військового трибуналу. Завтра слухання. Він там, як з'ясувалося, не тільки в блозі «свободу слова» поширював... І не тільки поширював. А, взагалі-то, в штрафроти він потрапив навіть не за антиросійський блог в «Острові», а за те, що будучи лікарем-анестезіологом, відмовився надати медичну допомогу жінці з Краматорська, доставленої з пораненням, під приводом, що «не допомагатиме сепаратистці».

 

«Детектор медіа»

Фото - informator.lg.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2978
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду