Загиблий російський оператор Клян перебував в Україні нелегально – ЗМІ

Загиблий російський оператор Клян перебував в Україні нелегально – ЗМІ

1 Липня 2014
2911

Загиблий російський оператор Клян перебував в Україні нелегально – ЗМІ

2911
Загиблий російський оператор Клян перебував в Україні нелегально – ЗМІ
Загиблий російський оператор Клян перебував в Україні нелегально – ЗМІ

У паспорті загиблого на Донеччині у ніч на 30 червня під час штурму військової частини в Ясинуватському районі оператора «Первого канала» Анатолія Кляна немає відмітки про перетин українського кордону. Про це повідомляє «Остров» з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

 

Нагадаємо, про загибель оператора Анатолія Кляна у ніч на 30 червня повідомив «Первый канал». За даними каналу, оператор перебував поряд з однією з українських військових частин, куди приїхав робити репортаж разом з кореспондентом і звукооператором. Поїздку організувала прес-служба самопроголошеної «Донецької народної республіки». За версією журналістів-очевидців, серед яких перебував Анатолій Клян, їх запросили на провокацію із захопленням української військової частини.

 

Стрілянина по журналістах нібито почалася після появи в небі сигнальної ракети. Анатолій Клян отримав смертельне поранення в живіт. При цьому російські медіа не подають повної картини подій, що передували стрілянині.

 

Прокуратура Донецької області розпочала розслідування за фактом загибелі оператора «Первого канала» за частиною1 статті 115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство).

 

Речник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони Андрій Лисенко нагадав, що в зоні антитерористичної операції українська сторона може гарантувати безпеку журналістів, які отримали акредитацію в СБУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду