Уряд поки не передав Концерн РРТ, НТКУ, «Укрінформ», «Урядовий кур’єр» до сфери Держкомтелерадіо

Уряд поки не передав Концерн РРТ, НТКУ, «Укрінформ», «Урядовий кур’єр» до сфери Держкомтелерадіо

25 Червня 2014
5782

Уряд поки не передав Концерн РРТ, НТКУ, «Укрінформ», «Урядовий кур’єр» до сфери Держкомтелерадіо

5782
Уряд поки не передав Концерн РРТ, НТКУ, «Укрінформ», «Урядовий кур’єр» до сфери Держкомтелерадіо
Уряд поки не передав Концерн РРТ, НТКУ, «Укрінформ», «Урядовий кур’єр» до сфери Держкомтелерадіо

Сьогодні, 25 червня, Кабінет Міністрів України переніс розгляд пакету питань про перепідпорядкування до сфери Державного комітету телебачення і радіомовлення п'яти установ - Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення, Національної телекомпанії України, державної акціонерної компанії «Укрвидавполіграфія», державного підприємства «Редакція газети "Урядовий кур'єр"» та Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ». Про це «Детектор медіа» стало відомо з власних джерел в уряді.

 

Розгляд перенесли для проведення консультацій з генеральним директором НТКУ Зурабом Аласанією, який нині перебуває у відрядженні за кордоном.

 

Держкомтелерадіо розробив відповідні проекти урядових постанов у квітні і травні 2014 року. Відомство наголошує, що є головним у системі центральних органів виконавчої влади з формування та реалізації державної політики у сфері телебачення і радіомовлення, в інформаційній та видавничій сферах.

 

Зокрема, щодо Концерну РРТ в Держкомтелерадіо вважають, що передача КРРТ до сфери управління Держкомтелерадіо України дозволить:

- зосередити в одній системі структури, які здійснюють збирання, обробку та виробництво інформації (телерадіоорганізації) та її розповсюдження (Концерн РРТ);

- знаходити компромісні рішення в умовах хронічного недофінансування та забезпечувати їх безперебійну роботу;

- забезпечувати в єдиному циклі Держкомтелерадіо України реалізацію державної інформаційної політики засобами телебачення і радіомовлення (Національною телекомпанією України, Національною радіокомпанією України, Концерном РРТ), що сприятиме посиленню інформаційної безпеки держави.

 

Нагадаємо, що Концерн РРТ протягом своєї історії періодично переходив то в управління Міністерства транспорту і зв'язку, то в управління Держкомтелерадіо. З 2008 року Концерн РРТ підпорядкований Мінтрансу (нині - Мінінфраструктури), а управляє ним з 2012 року Державна служба спеціального зв'язку і захисту інформації.

 

Національну телекомпанію України у 2010 році Кабінет Міністрів України перепідпорядкував собі від Держкомтелерадіо, водночас передавши в управління Держкомтелерадіо Національну радіокомпанію України.

 

ДАК «Укрвидавполіграфія» у 2010 році уряд забрав у Держкомтелерадіо і передав в управління Міністерства освіти і науки.

 

«Укрінформ» з 1999 року підпорядкований Кабміну, «Урядовий кур'єр» - з 2002 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5782
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
веил
3564 дн. тому
За какие деньги за кордоном? Еще бы транжиру госденег Украины Лиева отправили, во что превратили канал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду