Редактор сайту «Сегодня в Северодонецке» поскаржився Авакову на погрози сепаратиста

Редактор сайту «Сегодня в Северодонецке» поскаржився Авакову на погрози сепаратиста

25 Червня 2014
2996

Редактор сайту «Сегодня в Северодонецке» поскаржився Авакову на погрози сепаратиста

2996
Редактор сайту «Сегодня в Северодонецке» поскаржився Авакову на погрози сепаратиста
Редактор сайту «Сегодня в Северодонецке» поскаржився Авакову на погрози сепаратиста

Головний редактор інтернет-видання «Сегодня в Северодонецке» (м.Сєвєродонецьк, Луганська обл.), голова обласного відділення Комітету виборців України Олексій Свєтіков заявляє про погрози з боку місцевого сепаратиста і просить правоохоронців зайнятися розслідуванням цих фактів. Про це журналіст повідомив Інституту масової інформації (ІМІ).

 

Олексій Свєтіков направив відповідне звернення міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

 

За словами журналіста, йому погрожує особа, що представляється Андрієм Лавіним - керівником прес-служби штабу так званої «армії Південного Сходу» з Сєвєродонецька.

 

Як розповів журналіст, 27 травня пан Лавін в різкій формі висловив незадоволення змістом інтернет-газети «Сегодня в Северодонецке».

 

«Цю бесіду я сприйняв як загрозу і , щоб виключити ризик фізичної розправи для себе і працюючих зі мною журналістів, переніс редакцію в місто Київ», - зазначив Олексій Свєтіков.

 

7 червня журналісту зателефонував чоловік, який представився Андрій Лавіним. Як розповів журналіст, висловлюючи невдоволення змістом видання «Сегодня в Северодонецке», використовуючи ненормативну лексику, він заявив, що знає, де той зупинився в Києві, і пообіцяв, що «приїде і особисто вчинить дії, пов'язані з фізичним насильством і нанесенням шкоди здоров'ю».

 

24 червня журналісту знову зателефонував чоловік, який назвався Андрієм Лавіним. «Сказав, що він поруч у Києві і запропонував зустрітися. А коли я від зустрічі відмовився, заявив, що я собі підписав вирок і щоб боявся власної тіні», - розповів Олексій Свєтіков.

 

Журналіст просить правоохоронців провести перевірку за викладеними фактами і притягнути до відповідальності осіб, які порушили закон.

 

Нагадаємо, наприкінці  травня редакція інтернет-видання «Сегодня в Северодонецке» переїхала з Сєвєродонецька до Києва. Про це у своєму зверненні до читачів на сайті видання повідомив головний редактор видання Олексій Свєтіков. За словами журналіста, у  Сєвєродонецьку сепаратисти провели «зачистку» місцевих інтернет-ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2996
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду