Донецькі журналісти отримали від колег з Києва чотири бронежилети

Донецькі журналісти отримали від колег з Києва чотири бронежилети

23 Червня 2014
2842

Донецькі журналісти отримали від колег з Києва чотири бронежилети

2842
Донецькі журналісти отримали від колег з Києва чотири бронежилети
Донецькі журналісти отримали від колег з Києва чотири бронежилети

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) передала колегам з Донеччини чотири бронежилети. Про це повідомляє відповідальний секретар Донецької обласної організації НСЖУ Галина Бєлоглазова.

 

Бронежилети було передано власкорам центральних ЗМІ, телевізійникам та працівникам інтернет-видань, які подали персональні заявки до НСЖУ. За словами Галини Бєлоглазової, один бронежилет знаходиться в офісі ДонСЖУ, його видають у тимчасове користування журналістам, які направляються в зону бойових дій.

 

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, сьогодні питання захисту журналістів є пріоритетним для Спілки.  «Розуміючи, що на Сході зараз найбільше наші колеги потребують допомоги, ми вирішили сконцентрувати свої зусилля саме на тому, аби забезпечити їхній захист. Тому завдяки спільним зусиллям наших організацій та організацій-партнерів ми змогли придбати бронежилети і надати їх журналістам, які працюють на Донеччині», - сказав Сергій Томіленко.

 

За словами Галини Бєлоглазової, забезпечення безпеки - це не єдина проблема ЗМІ на Донбасі. «Зараз є проблеми з акредитацією медіа, представників українських видань не пускають на події. Також багато ЗМІ призупинило вихід. Найнебезпечнішою залишається ситуація в Краматорську, Слов'янську», - повідомила Галина Бєлоглазова.

 

Нагадаємо, що в рамках діяльності Центру допомоги журналістам (спільна ініціатива НСЖУ і НМПУ) також надається матеріальна допомога журналістам, які постраждали внаслідок висвітлення протестсних подій, та змушені виїжджати зі Східних регіонів або Криму.

 

Крім того Центр допомоги журналістам оголосив про початок роботи групи психологічної допомоги для журналістів і членів їхніх родин.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2842
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду