У Харкові під час розгону євромайданівців правоохоронці жорстоко побили стрімера (ВІДЕО)

У Харкові під час розгону євромайданівців правоохоронці жорстоко побили стрімера (ВІДЕО)

23 Червня 2014
5357

У Харкові під час розгону євромайданівців правоохоронці жорстоко побили стрімера (ВІДЕО)

5357
У Харкові під час розгону євромайданівців правоохоронці жорстоко побили стрімера (ВІДЕО)
У Харкові під час розгону євромайданівців правоохоронці жорстоко побили стрімера (ВІДЕО)

22 червня у м.Харкові під час віче місцевого Євромайдану міліція побила стрімера Віктора Пічугіна, який вів пряму трансляцію з акції. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на свого регіонального кореспондента та сайт «Громадського ТБ».

 

Як розповів ІМІ Віктор Пічугін, він вів пряму трансляцію віче на канал IT-sector, з якого також транслювало події «Громадське ТБ».

 

За його словами, під час віче активіст «Громадської варти Харкова» Валентин Бистриченко закликав Євромайдан йти до площі Свободи, аби «показати, що Харків-це Україна». Після цього частина учасників віче рушила до площі Свободи, але на підході до площі дорогу активістам перекрив міліцейский кордон.

 

На одязі багатьох з міліціонерів були відсутні будь-які знаки розпізнавання належності до певного структурного підрозділу МВС. Міліціонери жорстко відбивали будь-які спроби перетнути цей кордон, розповів Віктор Пічугін.

 

«Я підійшов ближче до кордону міліції (стояв десь за три-чорити метри від них), повернувся до них спиною, і почав транслювати, як підходить основна колона Євромайдану. Раптом я почув за спиною якісь рухи, озирнувся разом із камерою, і побачив, що співробітники міліції, розмахуючи кийками, підбігають ближче. Один із міліціонерів, лаючись, вдарив мене по руці, через що в мене випав телефон, та впав я сам. Падаючи, я намагався донести до міліціонера, що я веду пряму трансляцію та жодним чином не планую атакувати міліцію чи сепаратистів на площі Свободи. Після цього отримав удар кийком по нирках та по спині», - розповів стрімер.

 

Підвестись Віктору Пічугіну допомогли невідомі, але за декілька секунд він був знову повалений на землю міліціонерами та отримав декілька ударів кийком по спині.

 

«По мені пробіглося декілька співробітників міліції, а згодом я спромігся встати та дійти до лавки, де я провів декілька хвилин сидячи, бо в мене добряче боліла спина, та я кульгав», - зазначив пан Пічугін.

 

 

Стрімер повідомляє, що за фактом нападу подав заяву в міліцію. Правоохоронці взяли заяву без перешкод.

 

«Детектор медіа»

Відео та скрін з відео  -  «Громадське ТБ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду