В Одесі напали на знімальну групу «Первого городского канала»

В Одесі напали на знімальну групу «Первого городского канала»

12 Червня 2014
3287

В Одесі напали на знімальну групу «Первого городского канала»

3287
В Одесі напали на знімальну групу «Первого городского канала»
В Одесі напали на знімальну групу «Первого городского канала»

11 червня в Одесі на пляжі «Отрада» стався напад на знімальну групу телеканалу «Первый городской» під час зйомок розслідування про платні закриті пляжі. Журналісти написали заяви до міліції та передали відеоматеріали. Про це йдеться в сюжеті каналу.

 

«На території, яку огородили парканом і поставили турнікет, всупереч закону про вільний прохід до моря, при потуранні персоналу на журналістів напали невстановлені особи», - йдеться в сюжеті.

 

Спеціальний кореспондент Марія Ковальова готувала розслідування про платні закриті пляжі. Кілька чоловіків міцної статури почали перешкоджати їй у роботі, ображати нецензурними словами, грубо штовхати і завдавати ударів, аби виставити з пляжу. За журналістку заступилися колеги, але їм теж дісталося. Відеооператора служби новин Сергія Самойлова зіштовхнули з камерою в басейн. Хто саме це зробив, чітко в сюжеті не видно, однак журналісти стверджують, що це був директор канатної дороги Юрій Рєзніков.

 

Журналісти «Первого городского» заявляють, що міліція спостерігала, не втручаючись. Втім, медійники написали заяви до міліції та передали відеоматеріали.

 

Дільничний інспектор Віталій Пославський у коментарі каналу повідомив, що люди, яких журналісти називають нападниками, перебувають на території приватної власності, міліція встановить їхні особи і візьме в них пояснення щодо інциденту та проводитиме подальше з'ясування.

 

 

 

 

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Зоя Казанжи заявила, що ті, хто причетні до нападу на знімальну групу «Первого городского», мають відповідати. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook. «І треба вже запам'ятати всім, що в країні може бути одна категорія людей, яка потребує недоторканності - журналісти. Свобода преси потрібна не ЗМІ, вона потрібна суспільству. Влада робить лише те, що дозволено законом, а ЗМІ - все те, що НЕ заборонено законом. Все, що бачить око, можна знімати. Це аксіома. Це закон», - написала вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3287
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду