Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» надасть підтримку Центру допомоги журналістам

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» надасть підтримку Центру допомоги журналістам

6 Червня 2014
3773

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» надасть підтримку Центру допомоги журналістам

3773
Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» надасть підтримку Центру допомоги журналістам
Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» надасть підтримку Центру допомоги журналістам

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) у рамках роботи об'єднаного Центру допомоги журналістам започатковують співпрацю із Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». Про це йдеться в повідомленні НСЖУ.

 

З нагоди Дня журналіста компанії, які входять до групи СКМ, зібрали гроші в сумі 200 тис. грн та через фонд спрямовують ці кошти на допомогу українським журналістам, які через останні події в країні опинилися в складному становищі.

 

За словами директора департаменту зовнішніх зв'язків Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Катерини Засухи, кошти буде використано для допомоги в евакуації сімей та реабілітації дітей журналістів-переселенців, для допомоги журналістам які постраждали під час виконання професійних обов'язків при роботі у «гарячих точках» (Крим, Донбас) та отримали серйозні розлади здоров'я, а також на відновлення пошкодженої чи конфіскованої техніки.

 

Як зауважує перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, досі допомогу для постраждалих журналістів в Україні надавали міжнародні організації-партнери. Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» став першим національним партнером.

 

«Однією з перших ініціювала збір коштів для колег з України Польська асоціація журналістів, значну допомогу також надала Міжнародна федерація журналістів. Завдяки їхній підтримці ми змогли підтримати багатьох колег, які втратили апаратуру, змушені були витрачатися на лікування чи виїжджати з Криму, східних областей. Крім цього, в рамках роботи Центру ми проводимо навчання для тих журналістів, які працюють в умовах небезпеки і військових дій», - зазначив Сергій Томіленко.

 

Нагадаємо, Центр допомоги журналістам - спільна ініціатива НСЖУ та НМПУ з підтримки постраждалих журналістів. Центр координує заходи з підтримки журналістів (матеріальна і юридична допомога, тренінгові проекти), які реалізуються на залучені ресурси партнерських організацій.

 

НСЖУ та НМПУ чекають звернень від тих журналістів, хто опинився у складних умовах. Заяву із описом ситуації та підтверджуючі документи необхідно надсилати на адресу oblik@nsju.org та sekretar@profspilka.org.ua. Телефон для довідок: + 380 50 356 57 58.

 

Довідка:

Фонд Pіната Ахметова «Розвиток України» був створений 15 липня 2005 року. Основні напрями діяльності: сучасна освіта (програми «Журналістика цифрового майбутнього» та «Цифрові медіа в університетах»), родинне тепло (програма «Сирітству - ні»), здоров'я нації (програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», «Рак виліковний»), динамічна культура (програма грантів «і3», проект «Динамічний музей», проект «Стипендії для письменників»), адресна допомога та допомога у надзвичайних ситуаціях. Контакти для довідок: + 380 44 502 52 12, ttregobchuk@fdu.org.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3773
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду