На журналістів «1+1» напали на будмайданчику в Києві і зламали камеру

На журналістів «1+1» напали на будмайданчику в Києві і зламали камеру

29 Травня 2014
3726

На журналістів «1+1» напали на будмайданчику в Києві і зламали камеру

3726
На журналістів «1+1» напали на будмайданчику в Києві і зламали камеру
На журналістів «1+1» напали на будмайданчику в Києві і зламали камеру

На знімальну групу ТСН напала охорона будівництва житлового комплексу «Мозаїка», що споруджується у Києві за адресою Стратегічне шосе, 53. Про це йшлося у сюжеті випуску новин ТСН каналу «1+1» о 19.30 за 28 травня, повідомляє інтернет-видання ТСН.ua.

 

ТСН стверджує, що мешканці сусідніх будинків уже кілька місяців протестують проти будівництва комплексу, через яке начебто сповзає схил і вони не можуть потрапити до своїх гаражів. 28 травня на журналістів каналу «1+1» напав невідомий, коли знімальна група ТСН висвітлювала протест киян. Журналістам погрожували розправою і зламали камеру.

 

Міліції не вдалося ідентифікувати нападника, бо він втік до прибуття наряду. Сутичка завершилася приїздом самооборони Майдану. Активісти заявили, що за два дні будівництво повинно бути припинене через заборонаупрокуратури на проведення будь-яких робіт на майданчику.

 

Нагадаємо, урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики, колишній журналіст-розслідувач Тетяна Чорновол заявила, що готова вибачитись за конфлікт, який стався 18 березня між волонтерами новостворюваного Антикорупційного бюро і знімальною групою ТСН.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», невідомі, що назвалися співробітниками Антикорупційного бюро, разом з представниками «Правого сектору» захопивши Державну архітектурно-будівельну інспекцію у Києві, перешкоджали вести зйомку знімальній групі ТСН каналу «1+1». За словами журналістки Ганни Бокої, один з чоловіків почав викручувати їй руку, намагаючись зламати телефон. Оператору ТСН Андрію Поставцю невідомі не давали вести зйомку.

 

Тетяна Чорновол повідомила «Детектор медіа», що з'ясувала всі обставини інциденту, обговоривши порушення на зборах волонтерів Антикорупційного бюро та переглянувши відзняті відео.  Урядовий уповноважений дійшла висновку, що активісти дійсно заважали проводи зйомку, і вона готова вибачитись за це перед журналістами.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду