НСЖУ та НМПУ вчитимуть журналістів роботі під час заворушень

НСЖУ та НМПУ вчитимуть журналістів роботі під час заворушень

27 Травня 2014
3747

НСЖУ та НМПУ вчитимуть журналістів роботі під час заворушень

3747
НСЖУ та НМПУ вчитимуть журналістів роботі під час заворушень
НСЖУ та НМПУ вчитимуть журналістів роботі під час заворушень

Об'єднаний Центр допомоги журналістам Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) організовує серію тренінгів «Безпека журналістської роботи під час громадських заворушень та у зонах небезпеки», де працівників медіа вчитимуть, як працювати в умовах конфлікту. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Навчання проводитиметься спільно з Міжнародною федерацією журналістів (МФЖ).

 

Українських журналістів тренуватимуть голова НМПУ Юрій Луканов, керівник Юридичного бюро для журналістів Юка Гаврилова, юрист НМПУ Олександр Тарасов, член Комісії з журналістської етики Сергій Штурхецький та журналіст-фрілансер із Криму Еміне Зіятдінова. Вони пройшли семиденне навчання, проведене тренером з безпеки МФЖ, що має 20-річний досвід роботи у зонах військових конфліктів.

 

За словами організаторів, планується проведення 15 тренінгів для журналістів, у першу чергу, сходу і півдня, а також на заході України. Навчання включатиме теоретичну і практичну частини.

 

Перший тренінг відбувся 23 травня у м.Херсоні. До нього долучилися 12 учасників - журналістів і телеоператорів.

 

 

«Сподобалися практичні заняття. Сподіваюся, що ці знання в роботі не знадобляться, але якщо раптом щось станеться, то володіти ними добре кожному - і не тільки журналісту, а просто громадянину України», - розповідає журналіст ІА «Лада-інформ» Артем Сопов.

 

Співпраця з МФЖ триватиме 3 роки, у цей час навчання будуть  удосконалювати, додаватимуть нові модулі. Найближчим часом збираються видати методичку-посібник з безпеки для працівників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3747
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду