Журналістів LifeNews звільнили не на прохання Кадирова, а ООН і ОБСЄ - СБУ

Журналістів LifeNews звільнили не на прохання Кадирова, а ООН і ОБСЄ - СБУ

25 Травня 2014
5806

Журналістів LifeNews звільнили не на прохання Кадирова, а ООН і ОБСЄ - СБУ

5806
Журналістів LifeNews звільнили не на прохання Кадирова, а ООН і ОБСЄ - СБУ
Журналістів LifeNews звільнили не на прохання Кадирова, а ООН і ОБСЄ - СБУ

Журналістів російського телеканалу LifeNews Марата Сайченка і Олега Сидякіна  було звільнено на прохання ООН і ОБСЄ, хоча Служба безпеки України мала беззаперечні докази їх терористичної діяльності. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на заступника голови СБУ Віктора Ягуна.

 

На брифінгу у неділю, 25 травня, Віктор Ягун повідомив, що до керівництва України звернулися посли ООН і ОБСЄ і попросили звільнити співробітників LifeNews. В'їзд в Україну російським журналістам заборонено. «Ці особи були офіційно видворені з території України. Їм заборонений в'їзд», - сказав Віктор Ягун.

 

Заступник голови СБУ водночас спростував інформацію, що з'явилась у російських ЗМІ, що звільнення журналістів LifeNews відбулось на вимогу російської сторони та за участі певних осіб з РФ. «Всі інші заяви громадян сусідньої держави, що вони мали якесь відношення до цього, це піар», - підкреслив пан Ягун.

 

Нагадаємо, у ніч на 25 травня очільник Чечні Рамзан Кадиров заявив, що журналісти каналу LifeNews звільнені. Співробітників LifeNews доправили у Грозний, потім до Москви. Президент Росії Володимир Путін подякував пану Кадирову за звільнення журналістів.

 

«Українська правда» підкреслює, що звільнені російські журналісти одразу заявили, що українські силовики залякували їх, погрожуючи звинуватити в транспортуванні зброї й навіть убити, а перші два дні нібито тримали в земляній ямі з мішками на головах.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», увечері 18 травня російський телеканал LifeNews підтвердив у своєму Twitter-акаунті, що поблизу м.Краматорська (Донецька обл.) українські антитерористичні підрозділи затримали журналістів цього каналу кореспондента Олега Сидякіна і оператора Марата Сайченка.

 

СБУ надало українським ЗМІ відео, на якому оператор російського телеканалу LifeNews Марат Сайченко зізнався, що вони з колегою порушили законодавство України, назвавши при перетині кордону прикордонникам фіктивну мету в'їзду в Україну.

 

Керівник оперативної групи з інформування АТО Владислав Селезньов повідомив, що українські правоохоронці наразі вивчають відеоархів журналістів російського телеканалу LifeNews Олега Сидякіна і Марата Сайченка. Їх життю наразі нічого не загрожує.

 

21 травня у своєму блозі на порталі «Эхо Москвы» президент Чечні Рамзан Кадиров заявив, що вимагає від України звільнити затриманих журналістів російського телеканалу LifeNews та пригрозив вжити «жорсткі» заходи щодо українських силовиків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5806
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду