Захисники «Вестей» пікетували Кабмін, Міндоходів та готують звернення до Яценюка

Захисники «Вестей» пікетували Кабмін, Міндоходів та готують звернення до Яценюка

23 Травня 2014
3519

Захисники «Вестей» пікетували Кабмін, Міндоходів та готують звернення до Яценюка

3519
Захисники «Вестей» пікетували Кабмін, Міндоходів та готують звернення до Яценюка
Захисники «Вестей» пікетували Кабмін, Міндоходів та готують звернення до Яценюка

23 травня журналісти та читачі газети «Вести» пікетували Кабінет міністрів України та Міністерство доходів і зборів України у знак протесту проти розслідування причетності ТОВ «Вісті Мас-Медіа», що видає газету, до незаконної конвертаційної діяльності. Про це йдеться на сайті «Вести».

 

Відповідно до інформації «Вестей», участь у мітингу на підтримку газети взяли кілька сотень киян. Учасники акції вимагали владу припинити слідчі дії проти ТОВ «Вісті Мас-Медіа» і не заважати журналістам працювати.

 

Незважаючи на арешт рахунків «Вісті Мас-Медіа», редакція газети випустила 23 травня черговий номер газети. На першій сторінці газети журналісти повідомили читачам, що слідчі дії є політичним тиском на «Вести».

 

Директор ТОВ «Вісті Мас-Медіа», Ігор Гужва у коментарі «Детектор медіа» сказав, що газета «Вести» і журнал «Репортер» будуть й надалі виходити.  «Ми сьогодні пікетували Кабмін і податкове відомство з вимогою розблокувати наші рахунки. І наразі готуємо звернення до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка», - сказав він.

 

22 травня Ігор Гужва заявив, що його компанія працювала відповідно до законодавства та не брала участі у тіньових податкових схемах. Водночас перший заступник Міністерства доходів і зборів Ігор Білоус заявив, що слідчі дії щодо ТОВ «Вісті Мас-Медіа» відбуваються в рамках закону і це не є плановою перевіркою ЗМІ: якщо підприємство використовувалося в незаконних схемах, не має значення, до якого виду діяльності воно належить.

 

Нагадаємо, 22 травня, стало відомо, що податкова арештувала рахунок ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та рахунок його директора Ігоря Гужви. Податкова міліція заявила, що розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск з боку влади. 

 

Під час обшуку в офісі редакції газети «Вести» було знайдено 1,5 мільйони гривень готівкою, 313 тисяч гривень було арештовано на рахунку генерального директора ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігоря Гужви, ще 97 тисяч - на рахунку підприємства ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

На думку медіаюриста Тараса Шевченка, немає підстав говорити про порушення закону при проведенні слідчих дій щодо ТОВ «Вісті Мас-Медіа». 

 

Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар у свою чергу заявила, що арешт рахунку ТОВ «Вісті Мас-Медіа» і рахунку його генерального директора Ігоря Гужви пов'язаний з відмиванням брудних грошей «Сім'ї» колишнього президента Віктора Януковича і причетного до неї бізнесмена Сергія Курченка.

 

Сайт журналістських розслідувань YanukovychLeaks стверджує, що  юридичні питання, пов'язані з діяльністю медіахолдингу «Мультимедіа інвест груп», що видає безкоштовну газету «Вести», відносилися до штатних обов'язків юриста групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченка Анни Ситник.

 

Незалежна медіапрофспілка України, Інститут масової інформації, ГО «Детектор медіа» та Інститут медіа права закликали владу гарантувати проведення об'єктивного розслідування справи щодо видавця газети «Вести» - ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду