Дмитро Тимчук відмовився коментувати події на Сході України для LifeNews

Дмитро Тимчук відмовився коментувати події на Сході України для LifeNews

23 Травня 2014
4588

Дмитро Тимчук відмовився коментувати події на Сході України для LifeNews

4588
Дмитро Тимчук відмовився коментувати події на Сході України для LifeNews
Дмитро Тимчук відмовився коментувати події на Сході України для LifeNews

Керівник групи «Інформаційний опір», керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук відмовився співпрацювати із російським каналом  LifeNews тому що вважає його журналістів «пропагандистами низького штибу». Про це пан Тимчук пише на своїй сторінці у Facebook, додаючи уривок з листування із представницею російського ЗМІ.

 

Продюсер телеканалу LifeNews Діана Фідарова попросила Дмитра Тимчука надати інформацію про ситуацію з батальйоном «Донбас», який 23 травня потрапив у засідку терористів у районі села Карлівка (Донецька обл.).

 

«LifeNews: Дмитре, вітаю! Турбує російський інформаційний телеканал LifeNews. Чи можемо ми зв'язатися із Вами по телефону із приводу ось цього поста про батальйон «Донбас»? Можливо це? Заздалегідь дякую за співпрацю», - запитала Діана Фідарова, продюсер телеканалу LifeNews.

 

Дмитро Тимчук відмовив у проханні: «Якщо ви хотіли насмішити, у Вас вийшло. З якої радості людина, будучи у своєму розумі, спілкуватиметься з пропагандистами такого низького штибу, як Ваш ресурс?».

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», увечері 18 травня російський телеканал LifeNews підтвердив у своєму Twitter-акаунті, що поблизу м.Краматорська (Донецька обл.) українські антитерористичні підрозділи затримали журналістів цього каналу. За інформацією LifeNews, було затримано кореспондента Олега Сидякіна і оператора Марата Сайченка.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», СБУ надало українським ЗМІ відео, на якому оператор російського телеканалу LifeNews Марат Сайченко зізнався, що вони з колегою порушили законодавство України, назвавши при перетині кордону прикордонникам фіктивну мету в'їзду в Україну.

 

Керівник оперативної групи з інформування АТО Владислав Селезньов повідомив, що українські правоохоронці наразі вивчають відеоархів журналістів російського телеканалу LifeNews Олега Сидякіна і Марата Сайченка. Їх життю наразі нічого не загрожує.

 

21 травня у своєму блозі на порталі «Эхо Москвы» президент Чечні Рамзан Кадиров заявив, що вимагає від України звільнити затриманих журналістів російського телеканалу LifeNews та пригрозив вжити «жорсткі» заходи щодо українських силовиків.

 

Президент РФ Володимир Путін назвав «маячнею і нісенітницею» звинувачення журналістів російського каналу LifeNews Олега Сидякіна і Марата Сайченка, яких було затримано з групою терористів 18 травня поблизу м.Краматорська (Донецька обл.), в провезенні зброї на  територію України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4588
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду