Співробітники газети «Вести» блокують редакцію і заважають проводити обшук - Міндоходів (ДОПОВНЕНО)

Співробітники газети «Вести» блокують редакцію і заважають проводити обшук - Міндоходів (ДОПОВНЕНО)

22 Травня 2014
5211

Співробітники газети «Вести» блокують редакцію і заважають проводити обшук - Міндоходів (ДОПОВНЕНО)

5211
Співробітники газети «Вести» блокують редакцію і заважають проводити обшук - Міндоходів (ДОПОВНЕНО)
Співробітники газети «Вести» блокують редакцію і заважають проводити обшук - Міндоходів (ДОПОВНЕНО)

Під час обшуку в офісі редакції газети «Вести» було знайдено 1,5 мільйони гривень готівкою, 313 тисяч гривень було арештовано на рахунку генерального директора ТОВ «Вести Масс-Медиа» Ігоря Гужви, ще 97 тисяч - на рахунку підприємства ТОВ «Вести Масс-Медиа». Про це сьогодні, 22 травня, повідомив заступник міністра доходів і зборів України Володимир Хоменко під час брифінгу.

 

Водночас він заявив, працівники газети «Вести» наразі блокують редакцію і протидіють проведенню обшуку у повному обсязі. «На сьогодні за рішенням суду проводиться обшук за місцем розташування даного офісу. Наскільки мені доповіли, зараз блокують проведення обшуку - б'ють вікна, стягують туди народ», - сказав пан Хоменко.

 

«У приміщенні, де відбувається санкціонований обшук, заходиться 11 осіб, із них: 6 осіб - співробітники підприємства та 5 - охорона. Вагітну жінку відпустили відразу перед проведенням обшуку», - повідомляє Міндоходів.

 

Раніше інформагентству «Укрінформ» Володимир Хоменко повідомив, що в редакції газети було знайдено 2 мільйони гривень готівкою. «Сьогодні зробили обшук, є результати. У сейфі знайшли 2 мільйони гривень готівки. Одразу здійнявся галас, підняли пресу», - сказав пан Хоменко.

 

 

 

Заступник міністра доходів і зборів України також пояснив, що оперативні працівники Міндоходів вийшли на редакцію газети «Вести» в рамках розслідування так званих «схем Курченка». При цьому чиновник переконує, що обшук у редакції ЗМІ відбувається у рамках чинного законодавства.

 

Відповідаючи на запитання «Детектор медіа» щодо законності такого обшуку у редакції ЗМІ і чи не є дії податківців порушенням постанови парламенту про мораторій на перевірки ЗМІ під час виборів, Володимир Хоменко наголосив, що ні, оскільки розслідується відмивання брудних коштів. Податківці діяли відповідно до законодавства, яке має вищу силу, ніж парламентська постанова. «Все зроблено виключно в правовому полі за рішенням суду і прокуратури. Ніхто мене на цьому (порушенні закону. - Ред.) не впіймає»,- наголосив він. І додав, що вибори його взагалі не цікавлять - він розслідує фінансові операції. Також пан Хоменко додав, що взагалі не читає газету «Вести».

 

 

Нагадаємо, досудове слідство стосовно ТОВ «Вести Масс-Медиа» здійснюється за фактами фіктивного підприємництва та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом (статті 205 і 209 Кримінального кодексу України), повідомляє Міністертсов доходів і зборів. Слідчі дії також проводяться і щодо директора ТОВ «Вести Масс-Медиа» Ігоря Гужви, який підозрюється в участі у схемі переказування коштів. Дії проводяться на підставі рішення суду за погодженням з прокурором.

 

Водночас гендиректор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігор Гужва заявляє, що його компанія працювала відповідно до законодавства та не брала участі у тіньових податкових схемах.

 

Нагадаємо, 22 травня, стало відомо, що податкова арештувала рахунок ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та рахунок його директора Ігоря Гужви. Податкова міліція заявила, що розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск з боку влади. 

 

Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар у свою чергу заявила, що арешт рахунку ТОВ «Вісті Мас-Медіа» і рахунку його генерального директора Ігоря Гужви пов'язаний винятково з відмиванням брудних грошей «Сім'ї» колишнього президента Віктора Януковича і причетного до неї бізнесмена Сергія Курченка.

 

Сайт журналістських розслідувань YanukovychLeaks стверджує, що  юридичні питання, пов'язані з діяльністю медіахолдингу «Мультимедіа інвест груп», що видає безкоштовну газету «Вести», відносилися до штатних обов'язків юриста групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченка Анни Ситник.

 

Холдинг «Мультимедіа інвест груп» був заснований екс-головредом газети «Сегодня» Ігорем Гужвою і вийшов на ринок у травні 2013 року. «Власник компанії - я, як фізична особа. Проект розвивається на позикові кошти. Позичальники, за умовами нашої домовленості, просять дотримуватися конфіденційності», - сказав він в інтерв'ю «Детектор медіа». Водночас Ігор Гужва заявив, що у інвесторів, яких керівник медіахолдингу так і не назвав, «немає політичних інтересів в Україні». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду