До України не пустили знімальні групи ВДТРК і РЕН ТВ

До України не пустили знімальні групи ВДТРК і РЕН ТВ

22 Травня 2014
2860

До України не пустили знімальні групи ВДТРК і РЕН ТВ

2860
До України не пустили знімальні групи ВДТРК і РЕН ТВ
До України не пустили знімальні групи ВДТРК і РЕН ТВ

До України не впустили дві знімальні групи Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК), а також знімальну групу РЕН ТВ, які їхали висвітлювати вибори президента України 25 травня. Про це повідомляє російське інформаційне агентство ИТАР-ТАСС із посиланням на прес-служби телекомпаній.

 

«Наші дві групи, які мали висвітлювати вибори, не впустили в Україну. Журналісти вже повернулися до Росії і знаходяться в Москві. Всі подробиці ми повідомлятимемо пізніше», - заявили в прес-службі ВДТРК.

 

Раніше телеканал «Россия 24» повідомив, що в журналістів «при собі ... були посвідчення та офіційна акредитація українського ЦВК, в аеропорту в Борисполі ці документи відібрали, а знімальним групам пояснили, що не розуміють мети їх перебування на Україні».

 

Як повідомили в прес-службі телеканалу РЕН ТВ, їхні кореспонденти також були акредитовані на вибори, «але в аеропорту Бориспіль їх розгорнули». За даними телеканалу, Служба безпеки України пояснила це тим, що журналісти «не змогли пояснити мету свого перебування в країні».

 

Нагадаємо, 18 травня під час антитерористичної операції українські військові затримали під Краматорськом журналіста телеканалу LifeNews Олега Сидякіна й оператора Марата Сайченка. Потім їх доправили до СБУ. Під час допиту Марат Сайченко визнав, що вони з колегою порушили законодавство України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2860
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду