Співробітники російського каналу LifeNews зізналися, що займалися в Україні не журналістською діяльністю – СБУ

Співробітники російського каналу LifeNews зізналися, що займалися в Україні не журналістською діяльністю – СБУ

20 Травня 2014
4231

Співробітники російського каналу LifeNews зізналися, що займалися в Україні не журналістською діяльністю – СБУ

4231
Співробітники російського каналу LifeNews зізналися, що займалися в Україні не журналістською діяльністю – СБУ
Співробітники російського каналу LifeNews зізналися, що займалися в Україні не журналістською діяльністю – СБУ

Затримані на Донеччині журналісти російського телеканалу LifeNews Олег Сидякін і Марат Сайченко під час слідчих в СБУ дали покази, що на території України займалися не журналістською діяльністю. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на інформацію керівника прес-центру СБУ Марини Остапенко.

 

«Вони були опитані нашими слідчими. Вони зізналися в тому, що в'їхали на територію України не як журналісти, вони приїхали без посвідчень, а на кордоні сказали, що мета візиту - відвідування якогось концерту», - заявила на брифінгу 20 травня  Марина Остапенко, коментуючи інформацію щодо затримання співробітників російського телеканалу LifeNews.

 

За словами керівника прес-центру СБУ, справжньою  метою діяльності, яку ставили перед собою Олег Сидякін і Марат Сайченко,  було  «супроводжувати терористів і висвітлювати їх незаконну діяльність».

 

«Вони це всі визнають, вони підписали всі матеріали слідства ... Поки що вони затримані, зараз з ними працює слідчий», - повідомила Марина Остапенко.

 

ОБСЄ закликає звільнити журналістів LifeNews

 

19 травня в ефірі 5-го каналу заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Вікторія Сюмар заявила, що готова надати європейським інституціям відеодокази співпраці з терористами затриманих 18 травня поблизу м.Краматорська  журналістів російського телеканалу LifeNews. Вона також повідомила, що у російських журналістів Олега Сидякіна та Марата Сайченка під час затримання було вилучено переносний зенітно-ракетний комплекс (ПЗРК).

 

Раніше заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар заявила, що українські правоохоронні органи готують обвинувачення проти Олега Сидякіна та Марата Сайченка за сприяння діям терористів. Заступник секретаря РНБО заявила, що російські журналісти LifeNews отримували відео від терористів, супроводжували терористичні групи та знімали напади на українських військових. За переконанням пані Сюмар, їх діяльність була частиною дій терористів на Сході України.

 

Нагадаємо, 19 травня голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що двох затриманих 18 травня поблизу м.Краматорська  журналістів російського телеканалу LifeNews Олега Сидякіна та Марата Сайченка доправлено до м.Києва.

 

Голова СБУ зазначив, що із вказаними особами проводяться слідчі дії, інформація, підкріплена документами та вилученими речовими доказами, скерована до Представництва Ради Безпеки ООН в Україні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», увечері 18 травня російський телеканал LifeNews підтвердив у своєму Twitter-акаунті, що поблизу м.Краматорська (Донецька обл.) українські антитерористичні підрозділи затримали журналістів цього каналу. За інформацією LifeNews, було затримано кореспондента Олега Сидякіна і оператора Марата Сайченка.

 

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звернувся до голови ОБСЄ з вимогою сприяти звільненню російських журналістів.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4231
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду