Сепаратисти розгромили редакцію газети «Горняк» у Торезі на Донеччині (ФОТО)

Сепаратисти розгромили редакцію газети «Горняк» у Торезі на Донеччині (ФОТО)

7 Травня 2014
4817

Сепаратисти розгромили редакцію газети «Горняк» у Торезі на Донеччині (ФОТО)

4817
Сепаратисти розгромили редакцію газети «Горняк» у Торезі на Донеччині (ФОТО)
Сепаратисти розгромили редакцію газети «Горняк» у Торезі на Донеччині (ФОТО)

Вчора, 6 травня, невідомі озброєні чоловіки влаштували погром і знищили  майно редакції газети «Горняк» у м. Торез (Донецька обл.). Про це повідомляє інтернет-видання «Новости Донбасса» з посиланням на інформацію донецького блогера frankensstein та співробітників газети.

 

За словами блогера, напад на редакцію газети «Горняк» був здійснений у відповідь на те, що видання не публікувало інформацію про діяльність сепаратистів у місті.

 

«Дивно, наскільки озвіріли вандали, я й уявити собі не міг, що така доля може спіткати нещасний "Горняк". Майдан вона, м'яко кажучи, не підтримувала. Скільки пам'ятаю, в ній завжди друкувалися матеріали про суботники ПР, шахтарські рекорди, засідання міськради та інша подібна інформація», - пише блогер.

 

За словами співробітників газети, сепаратисти попереджали заздалегідь, що прийдуть громити офіс, якщо «Горняк» не надрукує інформацію про так званий «референдум».

 

Співробітник редакції Роман Беділо написав у себе в Facebook, що навіть під час Другої світової війни редакцію не чіпали, хоча газета працює з 1929 року.

 

«Був на конторі, на місці події. Ну що сказати, хлопці попрацювали в прямому сенсі ударно. Акваріум, звичайно, можна було не чіпати ... З п'яти рибок вижили три ... Основна техніка врятована ще заздалегідь, інформація збережена. В принципі, забрали на вскидку - один системний блок, вогнегасник, може ще щось, вранці будемо розбирати завали, подивимося ще що, але багато чого знищено, зокрема, побиті монітори, перевернута документація. Збитки не на одну тисячу баксів ... Ех , ввічливі люди ... Добре відпрацювали бабло. Хочу сказати молодцям спасибі за те , що не побили зовнішні вікна, і найголовніше, що ні підпалили, тому що будинок дуже старий, все перемички дерев'яні, а зверху 60 ні в чому не винних сімей живе. Згоріли б швидко... Так, газета наша виходить з 1929 року. Виходила і під час Великої Вітчизняної... Фашисти навіть не зазіхнули на видання. Сум ...», - зазначив редактор.

 

 

 

 

Нагадаємо, 18 квітня невідомі напали на редакцію іншої газети м.Тореза (Донецька обл.) - «Про город». За інформацією головного редактора Ігоря Абизова, троє невідомих зламали захисні ролети на вікнах офісу, побили скло і закинули всередину приміщення пластикові пляшки із запальною сумішшю, почалася пожежа. 

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4817
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду