«1+1» розриває трудові відносини з Жаном Новосельцевим. Услід за ведучим із «Грошей» іде Дмитро Волков

«1+1» розриває трудові відносини з Жаном Новосельцевим. Услід за ведучим із «Грошей» іде Дмитро Волков

6 Травня 2014
13990

«1+1» розриває трудові відносини з Жаном Новосельцевим. Услід за ведучим із «Грошей» іде Дмитро Волков

13990
«1+1» розриває трудові відносини з Жаном Новосельцевим. Услід за ведучим із «Грошей» іде Дмитро Волков
«1+1» розриває трудові відносини з Жаном Новосельцевим. Услід за ведучим із «Грошей» іде Дмитро Волков

Телеканал «1+1» розриває трудові відносини з ведучим програм журналістських розслідувань «Гроші» Жаном Новосельцевим через його співпрацю з проектом «Гром.TV», який, за даними МВС і служби безпеки «1+1», пов'язаний з екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком і його довіреною особою Віктором Зубрицьким. Про це повідомила прес-служба каналу «1+1». Водночас сам Жан Новосельцев оприлюднив у Facebook свою заяву про звільнення за власним бажанням через незгоду з позицією каналу щодо звинувачень МВС на його адресу.

 

Як повідомили на каналі, Жан Новосельцев із 4 квітня перебуває у відпустці в зв'язку зі службовим розслідуванням, причиною якого стали підозри в співпраці ведучого з іншими медіа-компаніями («Гром.TV», канал «112»), обвинувачення МВС у зв'язках пана Новосельцева та його проекту Гром.TV з екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком та його довіреною особою Віктором Зубрицьким, що суперечить цінностям компанії «1+1 Медіа».

 

«На жаль, за даними розслідування МВС та служби безпеки каналу "1+1" підозри такої співпраці підтвердилися. Водночас діяльність Жана Новосельцева поза межами каналу не вплинула на редакційну політику програми "Гроші"», - йдеться в повідомленні каналу.

 

7 травня, після виходу з відпустки Жана Новосельцева, канал «1+1» розриває з ним трудові відносини та розпочинає кастинг нового ведучого програми «Гроші».

 

«Обирати громадянську позицію та комфортну редакцію для роботи право кожного. Але ми ніколи не давали і не дамо використати "Гроші" як майданчик для піару особистих політичних поглядів та розкручування інтересів іншої редакції», - заявив головний редактор програми «Гроші» Максим Сухенко.

 

Сам Жан Новосельцев у своїй заяві про звільнення зазначив: «Прошу звільнити мене з займаної посади за власним бажанням через незгоду з позицією каналу щодо звинувачень МВС на мою адресу, цензуру у редакційній політиці та однобічність у підході щодо висвітлення політичних тем».

 

 

«Ми розчаровані та засмучені поведінкою Жана. У ситуації неоголошеної війни, в якій зараз опинилася країна, нам прикро, що Новосельцев своїми заявами щодо «Грошей» сприяє силам, які розривають Україну на шматки, - коментує заяву пана Новосельцева керівник Департаменту журналістських розслідувань «1+1» Максим Шиленко. - Колектив департаменту журналістських розслідувань запевняє, що дії екс-ведучого поза межами каналу ніяк не відбивалися на якості та об'єктивності програми. "Гроші" неодноразово здобували премії як краща програма журналістських розслідувань України, що підтверджено думками медіа-експертів».

 

Водночас услід за Жаном Новосельцевим із програми «Гроші» звільняється журналіст Дмитро Волков, про що він повідомив у Facebook. «Ось і настав мій час "встати й вийти з ряду геть". Я прощаюся зі здійсненою мрією мого життя - роботою на "1+1". "Плюси" - найцікавіший період у моїй біографії. Гарний досвід... З вами було дуже цікаво, але я йду. За Жаном Новосельцевим. Шкода розлучатися, але у нас на даному відрізку часу занадто різні погляди на життя і події в країні», - написав він, звертаючись до своїх колег.

 

Як писала «Детектор медіа», Жан Новосельцев згадувався на схемі, оприлюдненій Міністерством внутрішніх справ, де вказано зв'язки медіакоординатора колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка - Віктора Зубрицького. Пан Новосельцев розповів, що з 2010 року займався проектом «Гром.TV», і пан Зубрицький фінансово й тематично сприяв журналістам «Гром.TV» у проведенні розслідувань.

 

4 квітня ведучий програми «Гроші» з власної ініціативи пішов у відпустку на час слідства. Своє рішення він пояснив тим, що не хоче, щоби висунуте МВС звинувачення кидало тінь на репутацію його колег з «1+1».

 

У свою чергу, для «1+1 медіа», як ішлося в повідомленні компанії, «було сюрпризом дізнатися, що Жан Новосельцев також паралельно працював в іншій компанії, що суперечить корпоративним  принципам».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду