Запорізька організація НСЖУ вимагає забезпечити охорону життя і здоров’я колег

Запорізька організація НСЖУ вимагає забезпечити охорону життя і здоров’я колег

5 Травня 2014
2942

Запорізька організація НСЖУ вимагає забезпечити охорону життя і здоров’я колег

2942
Запорізька організація НСЖУ вимагає забезпечити охорону життя і здоров’я колег
Запорізька організація НСЖУ вимагає забезпечити охорону життя і здоров’я колег

Правління Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України висловило занепокоєння з приводу останніх дійв Україні та долею журналістів, які їх висвітлюють. Відповідну заяву оприлюднено на сайті організації.

 

Як ідеться в заяві, все частіше працівники ЗМІ з різних регіонів України під час виконання своїх службових обов'язків стають жертвами незаконних озброєних формувань. ЗОО НСЖУ вимагає від керівників правоохоронних відомств ужити необхідних заходів для захисту життя і здоров'я журналістів та притягти до відповідальності винних у порушенні їхніх прав.

 

Подаємо текст заяви:

 

«Запорізька обласна організація НСЖУ глибоко занепокоєна подіями, які зі Сходу України експортуються групами бойовиків та сепаратистів у південні області. У святкові дні знову пролилася кров українських громадян. І знову постраждали журналісти. Більше того, у Луганському регіоні вони вже стали об'єктом полювання терористів, є поранені працівники ЗМІ і під час кривавих заворушень в Одесі.

 

Ми висловлюємо щире співчуття сім'ям загиблих та постраждалим під час одеської трагедії і вимагаємо від влади та правоохоронних органів більш рішучих дій у боротьбі з терористами, у захисті людей і країни від посягань на її цілісність та життя і спокій громадян.

 

Водночас звертаємо увагу, що все частіше працівники ЗМІ з різних регіонів України під час виконання своїх службових обов'язків стають жертвами незаконних озброєних формувань, які перешкоджають їхній професійній діяльності та захоплюють у заручники. Особливо гостро ця проблема постала спочатку в Автономній Республіці Крим, а останнім часом - у Донецькій, Харківській, Луганській та Одеській областях.

 

Ми висловлюємо солідарність з нашими колегами, які працюють у «гарячих точках» України і вимагаємо від Міністра МВС України Арсена Авакова, в. о. Голови СБУ Валентина Наливайченка та в. о. Генерального прокурора України Олега Махніцького невідкладних та вичерпних заходів у справі визволення захоплених у заручники працівників мас-медіа, притягнення до відповідальності усіх осіб, винних у порушенні законодавства щодо журналістів та безумовного забезпечення охорони життя і здоров'я наших колег, які продовжують виконувати свої службові повноваження, насамперед, у Південно-Східних областях, а також - по всій території України».

 

Нагадаємо, 2 травня в Одесі, під час зіткнень прибічників Євромайдану та Антимайдану, постраждали щонайменше четверо журналістів, у тому числі головний редактор інтернет-видання «Думская.Нет». 4 травня в Одесі перешкоджали знімальній групі 5-го каналу, а також поранили журналіста інтернет-видання «Інформаційний центр».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2942
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду