Обрано найкращі фільми про медіа  2013 року

Обрано найкращі фільми про медіа 2013 року

30 Квітня 2014
5742

Обрано найкращі фільми про медіа 2013 року

5742
Обрано найкращі фільми про медіа  2013 року
Обрано найкращі фільми про медіа  2013 року

У кінці квітня було нагороджено переможців IV кінофестивалю про вплив та діяльність журналістів «Кіномедіа». Про це повідомляє прес-служба Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) - організатора кінофестивалю.

 

29 квітня у креативному просторі «Часопис» у Києві відбулася церемонія нагородження найкращих фільмів кінофестивалю за 2013рік. Із близько 50 фільмів, поданих на конкурс, у фінал пройшли 27 стрічок, які максимально відповідали тематиці  фестивалю - роль та вплив медіа.

 

Гран-прі кінофестивалю отримав фільм «Те, щолікар приписав» режиссера Максиміліана Уразова про інформацію як форму управління суспільством на усіх соціальних рівнях. Як приклад, розглядається історія поширення у світі у 2009 році свинячого грипу H1N1. У номінації «Експериментальне кіно» переміг фільм режисериа Ольги Герман «Щиро» про те, яким ТБ-програмам віддають перевагу діти та як, на їхню думку, можна змінити сучасні медіа.

 

Переможцем у номінації «Анімаційне кіно» обрано фільм «Рідке телебачення» режиссера Дмитра Бондарчука про привілейоване місце телевізора у кожному домі. Фільм «DFJ. Моя професія» режиссера Юрія Паніна про випускників навчальної програми DigitalFutureofJournalism переміг у номінації «Документальне кіно».  Режисер та журналіст Азад Сафаров із фільмом «Медіа. Оптом» про купівлю олігархом Сергієм Курченком низки ділових медіа, переміг у номінації «Ігрове кіно» та отримав Приз глядацьких симпатій.

 

Церемонія нагородження переможців IV кінофестивалю «Кіномедіа» повинна булла відбутися у грудні 2013 року, у січні та у лютому 2014 року та через трагічні події, які відбулися в Україні, вона тричі переносилася.

 

Обирало переможців кінофестивалю «Кіномедіа» у 2013 році журі у складі Володимира Войтенка (кінознавець, головний редактор сайту «Сценарна майстерня», ведучий авторської телепрограми «Аргумент кіно» на каналі «1+1»),  Поліни Толмачової (PR-директор кіностудії Film.ua), Наталки Соколенко (ведуча Громадського радіо), Олесія Лук'яненка (продюсер кіностудії Film.ua).

 

«Кіномедіа» - некомерційнийкінофестиваль про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR і інших, хто пише, знімає,розповідає та творить у сфері медіа.

 

Незмінний слоган «Кіномедіа» - «Роздягни медіа в кіно!».

 

Мета фестивалю - підтримати правильнее сприйняття ролі медіа як важливого елементу демократичного суспільства, розуміння важливості існування незалежних об'єктивних ЗМІ. Ціль кінофестивалю - розкрити та підтримати нові режисерські таланти в Україні.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду