У травні  Фірташа можуть екстрадувати до США – йому загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів

У травні Фірташа можуть екстрадувати до США – йому загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів

30 Квітня 2014
3775

У травні Фірташа можуть екстрадувати до США – йому загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів

3775
У травні  Фірташа можуть екстрадувати до США – йому загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів
У травні  Фірташа можуть екстрадувати до США – йому загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів

У травні Земельний суд Відня розгляне питання екстрадиції Дмитра Фірташа до Сполучених Штатів.  Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

 

Всі необхідні документи від Федерального бюро розслідування США, за словами речниці суду, вже надійшли.

 

Наразі олігарх очікує на розгляд справи не у слідчому ізоляторі, а у своїй віденській резиденції, сплативши заставу у рекордні для австрійського правосуддя 125 мільйонів євро. Дмитро Фірташ підключив до свого захисту іменитих юристів, і його адвокатом у суді виступатиме колишній міністр юстиції Австрії Дітер Бемдорфер.

 

Кримінальну справу проти Дмитра Фірташа слідчі ФБР розслідували впродовж кількох років. Йдеться про підозру у створенні злочинного угруповання та підкупі представників місцевої влади в одному зі штатів Індії, а також представників центральної влади країни.

 

Зібрані американськими слідчими матеріали можуть стати підставою для відкриття цілої низки кримінальних справ. При цьому у ФБР посилаються на законодавство США, яке дає можливість конфісковувати активи компаній, задіяних у корупційних правопорушеннях та відмиванні грошей. Зараз рахунки Дмитра Фірташа заморожені на вимогу США. Йому загрожує ув'язнення на декілька десятків років за створення злочинного угруповання та відмивання коштів. Максимальний сукупний термін ув'язнення, за злочинами, що їх інкримінують олігарху, становить 50 років, зазначає Мінюст США.

 

Натомість Дмитро Фірташ відкидає всі обвинувачення у корупції іпереконує, що його арешт має «суто політичні мотиви».

 

Експерти у Сполучених Штатах припускають, що український «газовий олігарх» цікавий ФБР насамперед не як підсудний, а як потенційний свідок у справі проти оточення російського президента Володимира Путіна. «Американське законодавство дає можливість США притягнути до відповідальності наближених до Путіна осіб», - заявила, зокрема, аналітик московського Центру Карнегі Маша Ліпман в інтерв'ю агенції Bloomberg, коментуючи арешт пана Фірташа у Відні.

 

Нагадаємо, вчора, 29 квітня, Рух «Стоп цензурі», Інститут масової інформації, ГО «Детектор медіа», Інститут медіа права, об'єднання документалістів «Вавилон'13» звернулися з відкритим листом до мажоритарного акціонера телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа, у якому закликали його зробити адекватні кадрові висновки з дій менеджерської команди керівника групи телеканалів «Інтер» Ганни Безлюдної.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду