Тиск на ЗМІ з боку сепаратистів на Донбасі посилюється – Олег Наливайко

Тиск на ЗМІ з боку сепаратистів на Донбасі посилюється – Олег Наливайко

23 Квітня 2014
4571

Тиск на ЗМІ з боку сепаратистів на Донбасі посилюється – Олег Наливайко

4571
Тиск на ЗМІ з боку сепаратистів на Донбасі посилюється – Олег Наливайко
Тиск на ЗМІ з боку сепаратистів на Донбасі посилюється – Олег Наливайко

Разом з загостренням політичної ситуації посилився тиск та погрози з боку проросійських та сепаратистських організацій на донецьких журналістів. Про це заявив голова Держкомтелерадіо України Олег Наливайко в інтерв'ю регіональній газеті «Донбасс».

 

Останні приклади тиску та перешкоджань роботі донецьких журналістів, які навів голова Держкомтелерадо, - вихід новин телекомпанії «Донбас» у скайпі, факти викрадення та приниження редактора однієї з горлівських газет, захоплення телевежі в Слов'янську, напади сепаратистів на журналістів, які висвітлюють події. За словами пана Наливайка, деякі з журналістів Донбасу змушені були залишити міста, у яких працювали.

 

Олег Наливайко вважає, що перш за все необхідно захистити права журналістів, домогтися дотримання ними журналістських стандартів. Інші важливі питання - робота ЗМІ в умовах інформаційної війни, забезпечення діяльності державних телерадіокомпаній Донбасу.  

 

«Справжні журналісти чесно працювали в Києві, Криму, зараз роблять теж саме на півдні-сході. Переконаний, що виконання професійних обов'язків в надзвичайно складних умовах редакційними колективами того ж Слов'янська увійде з часом в підручники журфаків», - заявив Олег Наливайко, який до березня очолював Національну спілку журналістів України.

 

Щодо діяльності державних телерадіоорганізацій Донбасу голова Держкомтелерадіо зазначив, що недотримання базових принципів було зафіксовано тільки в Луганській ОДТРК. «За порушення умов контракту директора Родіона Мірошника було спочатку попереджено, а потім звільнено», - сказав пан Наливайко.

 

Голова Держкомтелерадіо вважає також важливим вчитися протистояти інформаційній війні, розв'язаній Росією проти України. «Ми інформуємо і роз'яснюємо, вони пропагують та агітують, - сказав Олег Наливайко. - Моя порада колегам - дотримуйтеся балансу, пишіть і показуйте правду, а розумні читачі і глядачі легко розберуться, де працює журналіст, а де пропагандист».

 

Олег Наливайко повідомив про створення єдиного інформаційного центру на базі інформагенції «Укрінформ».  Держкомтелерадіо також отримав пропозицію від колег з Латвії створити російськомовний канал силами трьох країн Балтії та України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у ніч на 23 квітня в м. Костянтинівці (Донецька обл.) невідомі підпалили приміщення редакції газети «Провінція» начебто за критику сепаратистів.

 

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України відкрило три кримінальні провадження за фактами викрадення журналістів у ​​Донецькій області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4571
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду