Під час зачистки в Чутовому силовики вигнали журналіста «Обозревателя»

18 Квітня 2014
4728

Під час зачистки в Чутовому силовики вигнали журналіста «Обозревателя»

4728
Під час зачистки в Чутовому силовики вигнали журналіста «Обозревателя»

12 квітня під час зачистки в селищі Чутовому, що на межі Полтавської та Харківської областей, силовики перешкоджали роботі кореспондента «Обозревателя» та Newsru.ua Родіона Шовкошитного. Про це з посиланням на дані журналіста повідомляє Інститут масової інформації.

 

За словами пана Шовкошитного, до Чутового він приїхав, коли дізнався, що там затримали активістів. Він підійшов до міліціонерів, показавши журналістське посвідчення, і попросив розповісти, що відбувається, проте силовики «відразу почали поводити себе агресивно».

 

«Один із них мене відштовхнув, причому сказав: "Пішов геть звідси!". Він був без погонів, якихось розпізнавальних знаків, але видно було, що в нього екіпірування міліцейське», - уточнив журналіст. При цьому, каже Родіон Шовкошитний, коли він просив силовика представитися і пояснити, чого той штурхається, той послав його в нецензурній формі.

 

Почувши їхню розмову, ще один чоловік у чорній уніформі штовхнув журналіста в груди зі словами: «Пішов геть звідси. Тобі що - незрозуміло сказано». Відповідаючи на прохання кореспондента, який продемонстрував своє посвідчення, представитися, чоловік додав: «Я тобі його (посвідчення. - ТК) зараз на лоба приб'ю».

 

Спочатку міліціонер забрав посвідчення у Родіона Шовкошитного, однак згодом повернув його.

 

За словами журналіста, залагодити ситуацію допоміг депутат від «Свободи» Юрій Бублик, який покликав журналіста і розповів, що там відбувається.

 

Як писала «Детектор медіа», 12 грудня в Чутовому відбувалося масове побиття та пограбування людей силовиками. Очевидці подій, зокрема, підприємець Михайло Дугін, стверджують, що люди в уніформі масово зупиняли авто та затримували чоловіків, яких вважали підозрілими.

 

На сайті МВС України повідомлялося, що правоохоронці зупинили чотири мікроавтобуси та вісім автомобілів з «переважно молодими чоловіками». «Колона рухалася в напрямку Харкова. Під час огляду транспортних засобів у більшості пасажирів при собі були виявлені предмети і засоби, які могли б бути використані для агресивних дій в умовах масових акцій: ящики з "коктейлями Молотова", велика кількість вибухових пакетів, піки, палиці, щити, біти, каски, ножі, інша холодна зброя», - йдеться в повідомленні міліції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4728
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду