У Криму не буде «автоматичного» переходу членів НСЖУ до Союзу журналістів Росії

У Криму не буде «автоматичного» переходу членів НСЖУ до Союзу журналістів Росії

9 Квітня 2014
3198

У Криму не буде «автоматичного» переходу членів НСЖУ до Союзу журналістів Росії

3198
У Криму не буде «автоматичного» переходу членів НСЖУ до Союзу журналістів Росії
У Криму не буде «автоматичного» переходу членів НСЖУ до Союзу журналістів Росії

Національна спілка журналістів України та Союз журналістів Росії домовилися об'єднати зусилля в допомозі журналістам, які проживають чи працюють у Криму Таке рішення було прийнято 8 квітня в ході зустрічі секретаря СЖР, віце-президента Європейської федерації журналістів Надії Ажгіхіної з першим секретарем Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленком. Про це йдеться в повідомленні НСЖУ.

 

На сьогоднішній день до Союзу журналістів Росії звернулися дві ініціативні групи журналістів із Севастополя (представник - Сергій Горбачов) та Сімферополя (представник - Людмила Хорошилова) з проханням прийняти їх до Союзу.

 

«У Статуті СЖР прописана процедура прийому в члени Союзу, його здійснює територіальна організація, рішення про створення такої організації приймає секретаріат, процедура одна для всіх. Звісно, ситуація для нас нова. Але ми будемо виходити з інтересів журналістів перш за все, це наше головне завдання. Якщо СЖР зможе підтримати колег у Криму, ми будемо раді. Але будемо діяти чітко за нашим Статутом і всі питання, що виникають, будемо розглядати спільно з НСЖУ. Ні про який «автоматичний» перехід членів НСЖУ до СЖР не може бути й мови в принципі. Наше завдання - не допустити не тільки конфлікту, а й натяку на конфлікт», - сказала Надія Ажгіхіна.

 

В. о. голови НСЖУ Сергій Томіленко наголосив на важливості співпраці професійних організацій у період загострення політичної ситуації. «Наші організації виступають проти будь-якої політизації журналістської діяльності і наголошують на тому, що перш за все варто пам'ятати про журналістську солідарність та етику», - зазначив пан Томіленко.

 

У зустрічах з питань співпраці між найбільшими журналістськими об'єднаннями Росії та України, які пройшли у Києві у вівторок 8 квітня, брали участь також секретар СЖР Тимур Шафір, український медіа-експерт Діана Дуцик та голова Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко, який донедавна очолював НСЖУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3198
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду