Кільком журналістам російського каналу НТВ заборонили в’їзд до України на три роки

Кільком журналістам російського каналу НТВ заборонили в’їзд до України на три роки

4 Квітня 2014
5355

Кільком журналістам російського каналу НТВ заборонили в’їзд до України на три роки

5355
Кільком журналістам російського каналу НТВ заборонили в’їзд до України на три роки
Кільком журналістам російського каналу НТВ заборонили в’їзд до України на три роки

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) заборонила в'їзд журналістам російського каналу НТВ терміном на три роки. В Україну також не пустили журналістів з російської газети «Коммерсантъ». Про це йдеться на сайті відомства.

 

Журналістів НТВ прикордонники зустріли 3 квітня на ділянці відділу «Амвросіївка». «Учора на виявили ще одну групу російських журналістів телеканалу НТВ. Прикордонний наряд помітив чоловіків поблизу пункту пропуску «Успенка». Вони їхали на таксі і, зупинившись неподалік кордону, почали здійснювати відеозапис облаштування держрубежу та криками намагалися привернути до себе увагу місцевих жителів. Помітивши прикордонників, вони закрилися в автівці і лише після роз'яснення українського законодавства надали для перевірки свої документи», - повідомляє ДПС.

 

За інформацією прикордонників, один з журналістів НТВ перебував у стані алкогольного сп'яніння та почав грубо висловлюватися в бік прикордонників і громадян України, при цьому вживаючи ненормативну лексику

 

«У ході подальшого з'ясування мети перебування в Україні у них виявили відеозаписи з декількох пунктів пропуску та ділянок державного кордону, після чого затримані зізналися, що є журналістами російського телеканалу НТВ», - повідомляє прикордонна служба.

 

Журналістів каналу НТВ притягнули до адміністративної відповідальності та заборонили в'їзд на територію України терміном на три роки.

 

Іншу групу російських журналістів не пропустили на Луганщині через пункт пропуску «Ізварине».

 

За інформацією прикордонної служби, двоє громадян Росії не змогли підтвердити мету своєї поїздки в Україну: «Спочатку вони заявили, що їдуть з туристичною метою до міст Луганськ, Харків та Одеса. В подальшому почали запевняти, що по службовій необхідності перебували в м. Ростов-на-Дону і транзитом через Україну слідують до м. Бєлгород. Зі слів громадян, вони є журналістами газети «Коммерсантъ». Проте одне з посвідчень було видане від ТОВ «Новое время», термін дії якого закінчився ще минулого року. Також росіяни мали при собі чистий бланк посвідчення про відрядження з печатками».

 

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України (ДПСУ) заявила, що безпідставно не перешкоджала російським журналістам при перетині державного кордону та виконує свої завдання відповідно до чинного законодавства. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5355
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду