Аваков доручив активізувати досудові розслідування нападів на журналістів

Аваков доручив активізувати досудові розслідування нападів на журналістів

4 Квітня 2014
5043

Аваков доручив активізувати досудові розслідування нападів на журналістів

5043
Аваков доручив активізувати досудові розслідування нападів на журналістів
Аваков доручив активізувати досудові розслідування нападів на журналістів

Керівництву головних управлінь, управлінь МВС України в областях та місті Києві дано доручення активізувати досудове розслідування в кримінальних провадженнях, відкритих за фактами протиправних дій, учинених стосовно представників ЗМІ, вивчити їх у слідчих управліннях, заслухати хід досудового розслідування та надати процесуальні вказівки. Про це йдеться у відповіді міністра МВС Арсена Авакова на звернення голови Комітету з питань свобод слова та інформації Миколи Томенка. Текст відповіді оприлюднений на сайті Комітету.

 

Міністр також повідомляє, що МВС наразі проводить всі необхідні дії по кримінальних провадженнях за фактами злочинів проти представників ЗМІ.

 

«На даний час проводяться процесуальні дії, спрямовані на всебічне, повне й неупереджене дослідження обставин кримінальних проваджень, за результатами чого буде прийнято законні рішення», - пише пан Аваков.

 

Крім того, міністр доручив вжити належних заходів для перевірки опублікованих у ЗМІ повідомлень про вчинення під час висвітлення Євромайдану протиправних дій щодо працівників ЗМІ, провести особисті зустрічі з постраждалими для з'ясування обставин учинення протиправних дій, забезпечити прийняття за цими фактами рішень відповідно до ст. 214 (Початок досудового розслідування) КПК України.

 

Міністр МВС передав звернення Миколи Томенка прокурорам міста Києва та Одеської області, оскільки в ньому йшлося про можливі неправомірні дії працівників міліції.

 

Раніше МВС підтвердило відкриття 72 кримінальних проваджень щодо нападів на журналістів під час масових протестів.

 

За даними ІМІ, під час масових протестів в Україні з 23 листопада 2013 по 24 лютого зафіксовано щонайменше 206 випадків фізичної агресії щодо журналістів (до уваги бралися лише випадки, пов'язані з професійною діяльністю, і такі, де журналісти отримали реальні поранення або пошкодження техніки). 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у Києві та регіонах під час висвітлення подій на Євромайданах з листопада 2013 року по 24 лютого постраждали 170 журналістів, операторів і фотографів. У тому числі двох - В'ячеслава Веремія й Ігоря Костенка - було вбито. Такий висновок «Детектор медіа» зробила, підсумувавши отримані протягом цих місяців дані.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5043
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду