Ігор Шувалов запевняє, що відчуває відповідальність за грудневі події на Майдані

Ігор Шувалов запевняє, що відчуває відповідальність за грудневі події на Майдані

2 Квітня 2014
4585

Ігор Шувалов запевняє, що відчуває відповідальність за грудневі події на Майдані

4585
Ігор Шувалов запевняє, що відчуває відповідальність за грудневі події на Майдані
Ігор Шувалов запевняє, що відчуває відповідальність за грудневі події на Майдані

Ігор Шувалов, російський політтехнолог та радник екс-глави Адміністрації президента, співвласника телеканалу «Інтер» Сергія Льовочкіна, заявив, що відчуває особисту відповідальність за події у грудні на Майдані. Про це він сказав в інтерв'ю «ЛIГАБiзнесIнформ»

 

Відповідаючи на запитання про  те, чи відчуває він відповідальність  за те, що накоїв екс-президент Віктор Янукович, пан Шувалов зазначив: «Складно сказати. Все пішло не туди , куди ми хотіли. Все пішло х ... знає куди . Це було видно в грудні, коли процеси перейшли в інший сценарій. Не відчуваю відповідальності за вибори 2009. Нормальна була історія і чесні вибори. Відповідальність за телевізійні ефіри й систему, в якій провів кілька років - звичайно, далеко не все там було добре. Але ми створювали певну реальність європейської мрії, асоціації з Євросоюзом. За це точно почуття сорому немає. За нескінченну кількість крадіжок і корупції - це питання не зовсім до мене. Але якщо говорити про те, чим все закінчилося в грудні - так, безперечно відчуваю».

 

На його думку, основна помилка Януковича - це страх та жадібність, тоді як у політика мають бути інші мотивації.

 

«Три роки вся політика була спрямована на європейську асоціацію. Скільки разів в Києві були керівники Євросоюзу і скільки - Росії? І в один момент раптово Україна починає грати в чужу гру. Вау, а чому - запитують люди. Ідіть нафіг, зараз не час - відповідає влада. Вам ще щось потрібно запитати? Ну, тоді ми вас кийком по голові. Народ справедливо вирішив це свавілля усунути», - каже Ігор Шувалов.

 

Він вважає, що переломним моментом в історії Майдану було прийняття 16 січня так званих, «диктаторських законів».

 

«Чи можна побудувати в Україні Росію за 20 хвилин? Хороше питання. Пан Лукашенко будував свою країну 20 років. Пан Путін скільки будував Росію? А у нас Янукович вирішив це все зробити за 20 хвилин. Диктатуру не будують на страху до себе, її будують на любові або на страху перед зовнішньою загрозою. Лукашенко, наприклад, забезпечив громадянам соціальне щастя. А в Україні для цього зроблено не було абсолютно нічого», - додає він.

 

Також Ігор Шувалов вважає, що тепер в України є шанс побудувати якусь країну, «яка стане найбільшим кошмаром для російських шовіністів»: «Немає нічого страшніший для шовіністів з Росії, ніж процвітаюча Україна».

 

Нагадаємо, 28 березня Служба безпеки України прийняла рішення про скорочення терміну перебування та примусове видворення з України громадянина Російської Федерації, політтехнолога Ігоря Шувалова, який зобов'язаний був протягом п'яти днів залишити територію України. Таке рішення в СБУ обумовили «діями громадянина РФ, які завдають шкоди національній безпеці через втручання в інформаційну сферу нашої держави та сепаратистські прояви».

 

Сам Ігор Шувалов заявив про намір 31 березня оскаржити це рішення СБУ та повідомив, що це вже друга за цей рік спроба видворити його з України.

 

1 квітня СБУ винесла застереження Ігорю Шувалову, але водночас скасувала рішення попереднього керівництва СБУ про заборону його в'їзду в Україну. Рішення про видворення пана Шувалова з України залежатиме від його подальшої діяльності в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4585
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду